Ook TOPcafetaria voor TOPsporthal

De topsporthal zal via een vernieuwde gang verbonden worden met de cafetaria. Foto: mgb

Beveren-Waas -

De werkzaamheden aan de nieuwe topsporthal in de Klapperstraat zullen twintig dagen langer duren dan eerst gepland. Oorzaak is de oude cafetaria die nu ook mee in de werkzaamheden wordt opgenomen en een opfrisbeurt krijgt.

De cafetaria van de sporthal is meer dan dertig jaar onveranderd gebleven. Alleen de toog werd een paar jaar voor de sluiting nog grondig vernieuwd door toenmalig uitbater Asterix-AVO.

“De oude cafetaria moest op termijn sowieso vernieuwd worden en de architect opperde dat het geld zou uitsparen als de verbouwing wordt opgenomen in de huidige werf van de nieuwe topsportzaal”, legt schepen van Sport Katrien Claus (CD&V) uit. “De cafetaria is slecht geïsoleerd, amper verlucht, niet brandveilig en niet praktisch in gebruik. Bovendien kun je vanuit de cafetaria geen sporters aan het werk zien, wat toch wel een must is in een sporthal. Daarom komt er een nieuwe doorgang van de cafetaria naar de nieuwe topsporthal met een glazen wand. De versleten vloertegels worden bij die aansluiting vervangen en ook het donkere valse plafond wordt weggewerkt. Verder krijgt het keukentje een opfrisbeurt en bekijken we of we de al vernieuwde toog kunnen verplaatsen om meer ruimte te creëren. Het terras, dat werd afgebroken tijdens de bouw van de nieuwe sporthal, wordt tijdens de renovatie opnieuw ingericht.”

Altijd open wanneer er gesport wordt

De werkzaamheden aan de cafetaria zullen de werfperiode met twintig dagen verlengen. “We zullen het hele complex daardoor pas in april kunnen openen, maar er zal dan wel ook een gloednieuwe cafetaria zijn”, aldus de schepen.

“Om de werkzaamheden niet langer te vertragen, moet het dossier nu op de gemeenteraad komen. Met het college moeten we ons wel nog buigen over een nieuw concessiereglement voor de uitbaters. We willen dat de cafetaria altijd open is wanneer er gesport wordt, zodat alle clubs er kunnen van gebruikmaken. Een bijkomend voordeel van de verbouwingen is dat de nutsvoorzieningen losgekoppeld kunnen worden van de rest van het sportcomplex. Vroeger kon het energieverbruik van de cafetaria niet apart gelezen worden op de meters, wat voor onduidelijkheid zorgde voor de uitbaters en voor ons. Dat behoort na de verbouwingen ook tot de verleden tijd.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio