Food

Deze kant- en-klare gerechten maakte Pascale Naessens voor Delhaize

Deze kant- en-klare gerechten maakte Pascale Naessens voor Delhaize

Wie weinig tijd heeft om te koken maar toch een gezonde keuze wil maken, kan vanaf vrijdag 27 oktober bij Delhaize terecht. In samenwerking met de supermarktketen stelde Pascale Naessens vier ‘pure’ maaltijden samen die je gewoon kan opwarmen. Die gerechten maakte ze donderdag bekend tijdens een persconferentie.

“Na een lezing over gezonde voeding, spraken twee mensen van Delhaize me aan. Ze vonden het interessant en later kreeg ik een telefoontje of we even konden samenzitten. Meer dan een jaar later stellen we vier gezonde maaltijden voor die je kan opwarmen.” Volgens Naessens was het niet simpel om de gerechten samen te stellen. “Ze moesten helemaal vers zijn zonder toevoegingen of bewaarmiddelen, met voedzame ingrediënten en veel groenten. Bovenal moesten ze lekker zijn. Kortom: alles diende te voldoen aan mijn visie op gezondheid en bij mijn stijl passen”, klinkt het.

Het resultaat zijn twee gerechten met vlees (één met kip en één met zuiver varkensgehakt) en twee vegetarische alternatieven. Alle gerechten, geschikt voor een persoon, zijn geïnspireerd op recepten in haar kookboeken en kosten minder dan 6 euro. Een overzicht:

Kippenhaas met pompoen, bloemkoolrijst en tomatensalsa (420g)

Een gebakken kippenhaasje met Provençaalse kruiden, look, komijn en paprika, vergezeld van in de oven gegaarde stukjes pompoen, gegrilde kerstomaten, bloemkoolrijst en een tomatensaus op basis van tomatenblokjes, witte balsamico, look, olijfolie, sjalot en limoensap.

Deze kant- en-klare gerechten maakte Pascale Naessens voor Delhaize

Ragout met slierten van courgette (400g)

Een ragout op basis van zuiver varkensgehakt met tomaat, wortel, look en ui met een spaghetti van courgettes.

Deze kant- en-klare gerechten maakte Pascale Naessens voor Delhaize

Sobanoedels met courgette, wortel, broccoli en soja-hazelnotensaus (420g)

Vegetarische maaltijd bestaande uit gekookte boekweitnoedels met een mengeling van gekookte wortel, courgette, broccoli en geroosterde rode ui met een hazelnoot-soja dressing afgewerkt met sesamzaadjes.

Deze kant- en-klare gerechten maakte Pascale Naessens voor Delhaize

Prei, witte kool, spinazie met feta-kurkumasaus en cashewnoten (400g)

Vegetarische maaltijd op basis van spinazie, witte kool, prei met een sausje van kurkuma, feta en tomaat. Afgewerkt met fetablokjes en cashewnoten.

Deze kant- en-klare gerechten maakte Pascale Naessens voor Delhaize

Voor mensen die liever geen microgolfoven gebruiken: de doosjes uit gerecycleerd materiaal kan je ook opwarmen in de oven. Het is trouwens niet de eerste keer dat Delhaize samenwerkt met chefs. In het assortiment zijn er schotels te verkrijgen van negen koks, onder wie Yves Mattagne, Sergio Herman en Peter Goossens.

Corrigeer