Dit is een exclusief artikel voor jou.
Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >

Wanhoop niet als uw chocolademousse soms mislukt. Het gebeurt zelfs bij de beste patissier ter wereld, vertrouwt hij ons toe

Roger van Damme maakt beste gebak ter wereld

Wanhoop niet als uw chocolademousse soms mislukt. Het gebeurt zelfs bij de beste patissier ter wereld, vertrouwt hij ons toe

Foto: Kris Van Exel

De beste desserts ter wereld zijn Belgisch. Van de hand van een patissier die naast een passie voor pateekes ook een kippenrestaurant en een Michelinster heeft. Roger van Damme (46) noemt zijn nieuwe titel van ‘Beste Patissier ter wereld’ de mooiste uit zijn carrière, die hij al op 23ste begon met zijn eigen zaak. Of eigenlijk op zijn 12de, toen hij zijn Boules de Berlins aan de hele straat uitdeelde.

Laten we u eerst geruststellen: zelfs van de beste patissier ter wereld durft de chocolademousse nog te mislukken. Raakt de ovenschotel aangebrand omdat de chef de tijd uit het oog verliest. Of plakt ...

Het beste van Enkel voor abonnees