WhatsApp laat je berichtjes verwijderen van zeven minuten oud, maar met deze truc kan je de tijdslimiet omzeilen

WhatsApp laat je berichtjes verwijderen van zeven minuten oud, maar met deze truc kan je de tijdslimiet omzeilen

WhatsApp heeft een nieuwe functie klaar die heel wat gênante momenten kan voorkomen. Berichtendienst WhatsApp laat zijn gebruikers nu de mogelijkheid om verzonden berichtjes terug te trekken. Tenminste, als je dat binnen zeven minuten doet. De gespecialiseerde website androidjefe.com heeft echter een achterpoortje ontdekt om ook na een langere periode berichten te wissen.

Heb je per ongeluk een gênante foto naar je grote vlam gestuurd? Of zond je een geheimpje over iemand verkeerdelijk niet naar je beste vriendin, maar naar de persoon in kwestie? Je hoeft niet langer te stressen, als dat gebeurde via WhatsApp. Ook niet na zeven minuten, zo beweert de website.

Eén simpel principe

Als je iets gepost hebt, wat je liever bij iedereen ziet verwijderen, dan noteer je het tijdstip waarop je het verstuurde. Daarna zet je jouw toestel in “vliegtuigmodus” en sluit je WhatsApp volledig af. Dan pas je jouw tijdsinstellingen aan en draai je de tijd letterlijk terug, naar een moment dat binnen de zeven minuten na verzending valt. Gelukt? Dan ga je naar het berichtje in kwestie en selecteer je de tekst. Druk op verwijderen en kies “voor iedereen”. App opnieuw sluiten, “vliegtuigmodus” opnieuw uit en tijdsinstellingen opnieuw op normaal en je kan er weer tegenaan.

Er is wel één caveat. Als je een bericht wil verwijderen dat al enkele maanden oud is en dezelfde techniek toepast, dan stoot je op een foutmelding. Dan merkt WhatsApp immers op dat er een fout is in je tijdsinstellingen. Die moeten aangepast worden voor je verder kan gaan. “Verwijderen voor iedereen” is dan geen optie meer.

Snel klikken, later beslissen

De technologische website komt ook nog met een truc op de proppen. Volgens hen kan je de beperking ook proberen te omzeilen door binnen de zeven minuten op “post verwijderen voor iedereen” te klikken. Dan krijg je een scherm dat vraagt om te bevestigen door op “ok” te duwen. Doe je dat niet, maar laat je het scherm wel openstaan, dan kan je ook na de zeven minuten nog besluiten om alsnog de post te verwijderen.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees