Dit is een exclusief artikel voor jou.
Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >

Hoe makkelijk maak je zelf de paling in ‘t groen van Sergio Herman?

Kookboek op de rooster

Hoe makkelijk maak je zelf de paling in ‘t groen van Sergio Herman?

Just Cook It, Sergio Herman, Carrera Culinair, 256 p., 29,99 euro

“Paling, gefileerd en de graten apart verpakt alstublieft.” De visverkoper kijkt me bedenkelijk aan maar neemt niettemin zijn fileermes en ontdoet de lange alen van hun graten. Na een korte pauze vraagt hij wat ik dan wel van plan ben te bereiden. Zo’n dunne stukjes paling zullen in geen tijd gaar zijn, misschien al snel te gaar. “Het moet zo volgens het recept van Sergio Herman”, antwoord ik. “Die moderne koks toch”, zie ik de visverkoper denken.

Sergio heeft wel gelijk met het fileren van de paling. In zijn boek, Just Cook It, verwijst hij naar de omslachtige methode zoals hij het van zijn vader heeft geleerd. Van hem moet je alle ingrediënten ...

Het beste van Enkel voor abonnees