Food

Zou jij wel een koffie met een rauw eitje lusten?

Zou jij wel een koffie met een rauw eitje lusten?

Foto: Insider

In de New Yorkse koffiebar Round K hebben ze wel iets heel bijzonder op de menukaart staan, het gaat namelijk om een cappuccino met daarin een rauw eigeel. De trend zou zijn overgewaaid uit Korea. Zou jij het aandurven?

Een eitje bij de koffie? Bij ons gaat het meestal om een zachtgekookte versie of een omeletje erbij, maar niet om een versie met het eigeel erin. Toch blijkt het helemaal niet zo ongewoon te zijn. In Vietnam maken ze het met gecondenseerde melk en in Zweden wordt er een eenvoudig exemplaar gemaakt met simpelweg ei, koffie en water.

Bij Round K serveren ze echter de Koreaanse versie met daarbovenop wat slagroom en cacaopoeder. Naar verluidt zou het eigeel in de koffie maken dat die romiger en zachter smaakt. Zo wordt het drankje lichter, maar dankzij het ei ook voller van smaak. Ideaal voor wie anders geen koffie drinkt omdat die te sterk proeft.

Corrigeer