Cathérine De Bolle verkozen tot nieuwe topvrouw van Europol

Cathérine De Bolle verkozen tot nieuwe topvrouw van Europol

Foto: BELGA

Commissaris-generaal Catherine De Bolle van de federale politie wordt de nieuwe directeur van Europol. Dat heeft minister Jan Jambon getweet.

“Proficiat Catherine De Bolle met je verkiezing tot baas van Europol! Dik en dik verdiend”, zo tweette Jambon.

De Bolle haalde het van de Tsjechische kandidaat Oldrich Martinu. De Belgische politiebaas was reeds als primus uit de selectieprocedure gekomen en bleek woensdag tijdens een vergadering van de ambassadeurs van de lidstaten bij de Europese Unie ook over voldoende politieke steun te beschikken.

De Bolle treedt in mei volgend jaar in dienst bij Europol, het samenwerkingsverband van de politiediensten van de lidstaten. Ze zal op de hoofdzetel in Den Haag in de voetsporen treden van de Brit Rob Wainwright, die sinds 2009 aan de slag was bij Europol.

De Bolle van de federale politie wenst iedereen te danken die haar gesteund heeft tijdens haar voorbereiding, en in het bijzonder premier Charles Michel en de minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken Jan Jambon.

Volgens een persmededeling van de federale politie zal ze “deze functie uitvoeren ten laatste op 1 mei 2018. Vanaf dan neemt ze de leiding van de Europese politiedienst in Den Haag. Het mandaat geldt voor vier jaar”.

“Gedurende de komende maanden zal Catherine De Bolle zich onverminderd blijven inzetten voor de Belgische federale politie”, zo luidt het nog.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees