Volgend jaar tweede editie

Brasserie Bridge wint Geiwene Foersjet voor beste Gentse stoverij

Chef kok Joery Labie Foto: David Van Hecke

Gent - Chef kok Joery Labie van Brasserie Bridge op het Sint-Baafsplein serveert de beste Gentse stoverij. Dat is alvast het unanieme oordeel van de zeven juryleden die de gerechten van de acht deelnemende horecazaken beoordeelden. ‘t Klokhuys werd tweede, Kantien derde. De wedstrijd De Geiwene Foersjet was een idee van Luk De Bruyker (Pierke Pierlala) naar aanleiding van de Week van het Gents.

Het recept van Brasserie Bridge viel in de smaak, onder meer omdat de chef kok het aandurfde om, net zoals vroeger het geval was, rundslever en varkensniertjes bij het rundvlees te doen. Voor de saus gebruikt hij peperkoek en mosterd van Tierenteyn. 

Schepen Christophe Peeters, die voorzitter was van de jury, deelde tijdens de prijsuitreiking mee dat er ook volgend jaar een Geiwene Foersjet uitgereikt wordt. Over welk gerecht het dan zal gaan, moet nog beslist worden. "Maar we willen dat de Geiwene Foersjet een fel begeerd kleinood wordt" aldus Peeters.

 

Meer over het winnende recept in De Gentenaar van woensdag 13 december.

 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio