Dit is een exclusief artikel voor jou.
Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >

Een kookboek vol suiker, daar kunnen wij iets mee. Hoe lekker is deze rodebietentaart?

Kookboek op de rooster

Een kookboek vol suiker, daar kunnen wij iets mee. Hoe lekker is deze rodebietentaart?

Sweet, Yotam Ottolenghi, Fontaine Uitgevers, 363 p., 29,95 euro.

Dat we ook hier massaal granaatappelen eten, danken we misschien wel aan Yotam Ottolenghi en zijn Arabisch geïnspireerde en op groenten gebaseerde keuken. Als zo’n kok met een dessertboek komt, probeert hij dan gezond te doen en suiker te bannen of te vervangen door god weet wat? Neen dus, maakt hij meteen op de beginpagina’s duidelijk: “In dit boek zit zo veel suiker dat we overwogen hebben het, ahum, Suiker te noemen.”

Dat belooft dus geen moeilijke zoektocht in de supermarkt, iets waar Ottolenghi’s andere kookboeken wel eens op uitdraaiden. In Sweet gebruikt hij soms eens iets Engels à la custardpoeder, ...

Het beste van Enkel voor abonnees