Sint-Truiden 1 Cercle Brugge 1

Eerste Limburgs punt na zeven nederlagen

Eerste Limburgs punt na zeven nederlagen

Foto: belga

STVV en Cercle Brugge sloten de heenronde af met een 1-1-gelijkspel. Een terechte uitslag na een mindere eerste en een erg geanimeerde tweede helft. En opluchting op Stayen na zeven opeenvolgende nederlagen.
STVV recupereerde in vergelijking met de vorige partij Cantaluppi, Mennes en Sidibe, maar miste de geschorsten Odoi en Schouterden. Wilmet gaf in laatste instantie ook nog forfait en zo mocht Alex weer eens opdravenen. De bezoekers begonnen wel in de aangekondigde opstelling, met Frederik Boi mee op het middenveld in steun van spits Bozovic.

Aan de overkant liep Onana diep in de punt en die zette Sidibe op weg naar een eerste mogelijkheid. Coppens kwam echter goed tussen en ook bij de tweede Truiense kans lag de Cercle-doelman knap in de weg. Ondertussen hadden Nyoni en Iachtchouk al een paar keren van flank gewisseld en kregen de West-Vlamingen de zaken beter en beter onder controle. Zij trokken onder leiding van de Oekraïner ook enkele keren richting Mignolet, maar meer dan een kopbal van Boi en een afgekeurde treffer van Bozovic voor buitenspel kwamen ook zij niet.

Aan goede wil ontbrak het de twee ploegen zeker niet, maar voetballend kon het toch allemaal wat beter. En dat werd na de rust snel duidelijk. Cercle dreigde al meteen enkele keren en ook STVV ging voluit op zoek naar een doelpunt. Delorge schoot in kansrijke positie een eerste mogelijkheid over en Onana werd gestuit door een knap keepende Coppens. Dat was echter maar uitstel, want bij de volgende aanval stuurde Onana mooi in de loop van Delorge en dit keer richtte de Truiense kapitein wel perfect binnen het kader (1-0).

Net voordien was Chimedza ook in de ploeg gekomen en dus zag de Limburgse aanhang het weer helemaal zitten. Cercle was ook even van slag, maar herpakte zich toch aardig en halfweg de tweede periode was alles weer te herdoen. Uitblinker Iachtchouk vond Nyoni aan de tweede paal en die twijfelde niet.

Wie dacht dat de match van dan af zou stilvallen kwam wel bedrogen uit, want met 22 bleven ze er voluit voor gaan om de heenronde toch nog met winst af te kunnen sluiten. Ondanks mogelijkheden aan beide kanten bleef de gelijke stand toch op het bord en daarmee kregen de twee ploegen ook wat ze verdienden.

Meest Gelezen Sport

ENKEL VOOR ABONNEES