Radson waarschuwt voor veiligheid eigen verticale radiatoren

Radiatorenfabrikant Radson in Zonhoven erkent dat er mogelijk een veiligheidsprobleem is met de verticale radiatoren van het type Kos-V, Faro-V en Vertical die na 17 september 2007 werden geïnstalleerd. Begin december kwam een jongetje van vier om het leven toen een radiator van Radosn plost loskwam uit de muur en de jongen verpletterde.
Het bedrijf heeft een veiligheidswaarschuwing gegeven en roept consumenten op om contact op te nemen met hun installateurs om de montageconsoles gratis te laten vervangen, zo deelt het dinsdag mee.

Enkele weken kwam een verticale radiator van Radson van de muur los in een woning in Dilsen-Stokkem. Daarbij kwam een vierjarige om het leven.

In afwachting van de resultaten van het gerechtelijk onderzoek besliste Radson vrijwel onmiddellijk na het ongeval om de verkoop van de verticale radiatoren stop te zetten. Er werden al zowat 50.000 exemplaren verkocht. Bij het bedrijf liepen de laatste weken tal van telefoontjes van ongeruste klanten binnen.

Om ervoor te zorgen dat er zich in de toekomst geen soortgelijke incidenten meer kunnen voordoen, roept Radson de consumenten nu op om de montageconsoles kosteloos door nieuwe consoles te laten vervangen. Dat kan vanaf 5 januari, wanneer de nieuwe montageconsoles beschikbaar zijn.

De veiligheidswaarschuwing heeft enkel betrekking op de verticale radiatoren die werden geïnstalleerd na 17 september 2007 en die over twee onder- en bovenconsoles beschikken waarvan de bovenste console een montageknop bevat, zo preciseert de directie van Radson.

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

ENKEL VOOR ABONNEES

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees