Bekaert neemt Venezolaanse staaldraadproducent Vicson over

BRUSSEL - De West-Vlaamse staaldraadproducent Bekaert koopt de 50,02 procent in Vicson die hij nog niet in handen had. Het bedrijf betaalt daarvoor 25,4 miljoen euro, meldt het woensdag. Vicson is gevestigd in Venezuela en produceert staaldraadproducten.
Dankzij de overname verwerft Bekaert ook een meerderheid van 87,5 procent in zijn Colombiaanse sectorgenoot Proalco.

‘Dat alles zal een impact hebben van 140 miljoen euro op de geconsolideerde omzet van de groep. Een impact van 7 procent dus op basis van de cijfers van vorig jaar’, zegt woordvoerder Jacques Anckaert. Geen van beide bedrijven werd tot nu toe opgenomen in de geconsolideerde omzet van Bekaert.

Vicson produceert onder andere prikkeldraad en staaldraadproducten voor industriële componenten. Het bedrijf telt 650 medewerkers en realiseert 100 miljoen euro jaaromzet.

Bekaert stapte eind jaren zestig samen met de Venezolaanse staalproducent Siderurgica Venezolana Sivensa in Vicson. ‘Toen was het onmogelijk om als buitenlands bedrijf een meerderheid te nemen, maar nu hebben we in overleg het belang van Sivensa overgekocht’, aldus Anckaert.

Vicson had een belang van 75 procent in sectorgenoot Proalco, dat zich toelegt op de Colombiaanse markt. Bekaert, dat reeds 12,5 procent van Proalco bezat, neemt ook dat belang over. Proalco draait 50 miljoen euro omzet op jaarbasis.

Zuid-Amerika is een belangrijke markt voor Bekaert. Het bedrijf is er al sinds 1950 actief en de regio tekent voor nagenoeg een derde van de groepsomzet.

Meest Gelezen

ENKEL VOOR ABONNEES

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees