‘Contadors loopbaan is amper begonnen’

Exclusief: Het Nieuwsblad op bezoek bij Lance Armstrong

Exclusief: Het Nieuwsblad op bezoek bij Lance Armstrong

Foto: Hugo Coorevits

Wielerjournalist Hugo Coorevits ging op bezoek bij zevenvoudig Tourwinnaar Lance Armstrong (38) in zijn buitenverblijf in Californië. Het exclusieve relaas van de ontmoeting leest u in de krant van morgen (30/12) en die van oudejaar (31/12). Het klimaat in Montecito mag mild zijn, Lance Armstrong is dat niet voor zijn ex-ploegmakker bij Astana, Alberto Contador. ‘Als ik na achttien jaar op de dag des oordeels voor mijn ploegmaten en sponsors moet verschijnen, dan denk ik dat ik het nog prettig zal vinden wat ze over mij vertellen’, aldus The Boss.

‘Als je net voor de tweede keer de Tour hebt gewonnen en de koning van Spanje bent, dan is het normaal dat alle stories allright zijn. Maar zijn loopbaan is amper begonnen’, aldus Lance Armstrong in Het Nieuwsblad van morgen 30/12.

De Amerikaan vertelt zonder rem over de tweevoudige Tourwinnaar Alberto Contador, zijn ploegmakker bij Astana met wie hij afgelopen jaar op gespannen voet leefde.

King Lance heeft het verder over zijn veel te drukke voorbije en toekomende jaar, waarin hij opnieuw een gooi doet naar een achtste Tourzege.

Ook spreekt Armstrong zich uit over die andere spraakmakende comeback: Michael Schumacher die opnieuw in een formule 1-bolide kruipt.