1.500 jeugdvoetballers op Belgica Cup 2013

1.500 jeugdvoetballers op Belgica Cup 2013

Jef Lauwers en Sven Vercauteren Foto: Nicole Verstrepen

KAPELLEN - De gemeente Kapellen ontvangt met de Belgica Cup 2013 een groot internationaal voetbaltornooi voor de jeugd.

Het evenement vindt plaats van maandag 5 tot en met zaterdag 10augustus 2013. Organisatoren zijn Dave Vercauteren (29) uit Essen en Jef Lauwers (44) uit Beerse. Dave is voetballer bij Wildert en Jef traint de eerste ploeg van Oostmalle. Regelmatig begeleiden ze Belgische voetballertjes bij grote tornooien in het buitenland.

Nog niet in België

‘Het is op de Gothia-cup in Zweden dat we vorig jaar de idee kregen om ook een tornooi in België te organiseren. In heel wat Europese landen vinden jaarlijks zulke tornooien plaats. Alleen in België, dat dan nog centraal ligt in Europa, nog niet', vertelt Jef Lauwers.

Beroepshalve is Dave Vercauteren opvoeder in het Technisch Atheneum van Kapellen. Zo kwam hij voor de locatie bij Kapellen terecht. ‘Kapellen heeft de beste accommodatie', vertelt hij.

De organisatoren hopen in totaal 96 ploegen of meer dan 1.500 jonge spelers te mogen verwelkomen uit onder meer Finland, IJsland, Amerika en Italië.

In stadion FC Capellen

De openingsceremonie en finales zullen plaatsvinden in het stadion van FC Cappellen. Het gros van de andere wedstrijden wordt gespeeld op de terreinen langs de Kapelsestraat waar ook een tentendorp (Belgica Village) zal opgesteld worden.

‘We vinden dit een schitterend initiatief en verlenen dan ook graag onze logistieke steun', reageert de Kapelse sportschepen Sabine Van Dooren (Open VLD).

www.belgicacup.com

of info@belgicacup.com

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio