Broers zijn met zussen getrouwd en zijn alle vier even oud

Twee tweelingen runnen restaurant Quatre Quarts

Twee tweelingen runnen restaurant Quatre Quarts

De koppels Stephane en Katleen, en Philippe en Marleen doen zowat alles samen, zowel in hun vrije tijd als op hun werk in restaurant Quatre Quarts.djw Foto: © Jan Decock

KORTRIJK - Twee tweelingen die met elkaar getrouwd zijn en samen een restaurant runnen: dat is het merkwaardige aan restaurant Quatre Quarts in Bissegem.

Stephane en Philippe Soete zijn eeneiige tweelingbroers van 41 jaar oud. Zij zijn respectievelijk getrouwd met de eveneens eeneiige tweelingzussen Katleen en Marleen Dewulf, ook 41. Om het toeval helemaal te tarten, runnen beide koppels het restaurant Quatre Quarts, wiens naam heel goed samenvat waarover het gaat: vier vierden die een eenheid vormen en dat zeker op culinair vlak de wereld willen duidelijk maken.

'Wij zijn altijd samen', zegt Katleen. En dat is ook zo. 'Wij nemen samen vakantie en werken ook altijd samen. Eigenlijk zijn wij de hele tijd bij elkaar.'

In de horeca en zeker in de wereld van de restaurants is het allicht een unicum dat twee tweelingen tegelijk zaakvoerder en keukenspecialist zijn. Hoewel: Stephane is de chef en Philippe sous-chef. 'Ik heb een opleiding als kok gevolgd in de Groene Poort, Sint-Michiels-Brugge en ben al twintig jaar bezig in de sector. Philippe is een gediplomeerde slager-traiteur', zegt Stephane. Hij doet voor de samenstelling van de menu's niet alleen een beroep op zijn broer maar ook op Katleen en Marleen, die genoeg ervaring hebben opgedaan in de horeca om het nu allemaal zelf uit te voeren.

'Met ons vieren kunnen wij dankzij onze kennis Quatre Quarts verder uitbouwen. Het is het restaurant waarvan wij altijd al droomden. Ikzelf zeker al twintig jaar. Wij hebben het nu en voelen ons daar heel gelukkig bij.'

Samen op huwelijksreis

Hoe zij elkaar leerden kennen? 'Heel eenvoudig: door uit te gaan', verklapt Marleen. 'Philippe en ik waren het eerst een koppel. Nadien volgden Stephane en Katleen. Wij trouwden op dezelfde dag, gingen naar dezelfde plek op huwelijksreis en wonen ook allebei in de buurt van ons restaurant.'

Welke specialiteiten staan er op het menu? 'De klassieke Franse keuken, maar met invloeden uit andere landen zoals Italië, Frankrijk en Marokko. Eigenlijk met alles wat in onze culinaire visie past', verduidelijkt Stephane. 'Wij werken met menu's die wij elke maand aanpassen. Voor de kaart gebeurt dat twee tot drie keer per jaar. Nu wij al een tijdje bezig zijn, mag het gezegd: wij zijn content.'

Info: www.quatre-quarts.be

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio