Njam!-sterrenchef kookt op bekende plaatsen in Brussel

Cath Luyten dineert op de tram

Print
Cath Luyten dineert op de tram

Foto: gbr

BRUSSEL - Cath Luyten (34) verlaat even haar vertrouwde 'Vlaanderen vakantieland'-nest om gids te spelen op Njam! Elke week neemt ze een bekende gast mee op de tram door Brussel terwijl sterrenchef Thierry Theys kookt. 'Ik ben het vuilnisbakske van de familie.'

Vanaf zaterdag 19 mei spoort Cath Luyten voor Njam! vier weken door Brussel met een bekende gast. Terwijl zij met Jan Hautekiet, Sabine Appelmans, Johan Verminnen en mode-ontwerpster Kaat Tilley praat over hun liefde voor Brussel en voor eten, bereidt Thierry Theys - de jonge chef van tweesterrenrestaurant Nuance in Duffel - een culinair pareltje. Dat doet hij niet in de tot restaurant omgebouwde tram, maar telkens op een andere bijzondere plaats in onze hoofdstad: de Triomfboog, de Bozar, het Muziekinstrumentenmuseum en het Trammuseum. Opdienen gebeurt wél in de tram. Iedereen kan trouwens die Tram Experience meemaken, dat past in het gastronomische jaar van Brussel. 'De tram rijdt verrassend zacht', zegt Cath Luyten, die in Brussel studeerde, maar nu in Antwerpen woont. 'Mijn eten is niet van de tafel op mijn schoot gebibberd.'

De Vlaanderen vakantieland-presentatrice noemt zichzelf een foodie, maar geen fanatieke. 'Ik heb bijvoorbeeld nog nooit in een sterrenrestaurant gegeten. Die kleine porties houden mij tegen. Ik ben best een grote eter, ja. Ze noemen mij het vuilnisbakske van de familie. Voor mijn vierjarige zoon Bill geboren werd, gingen Frank (Raes, sportjournalist en echtgenoot van Cath, nvdr.) tot drie keer per week uit eten. Maar nu wil ik een mama zijn die kookt voor haar zoon. Ik hou ervan iets heel moeilijks te proberen of net iets lekkers te toveren met restjes. Alleen, eten maken - met aardappelen schillen en worst bakken -, doe ik echt niet graag.'