VOLLEYBAL

Menen hoopt nog op finale

Het kan nog voor Menen, de finale van de Challenge Cup halen. Gemakkelijk wordt het niet, want na de 3-1-nederlaag van woensdag in Polen, moet vanavond de terugwedstrijd en de bijkomende golden set gewonnen worden. De hoop om voor het eerst een Europese finale te halen put Menen uit de tweede en vierde set van de heenwedstrijd. In de tweede set wees het woensdag Czestochowa stevig terug en in de vierde set bleef Menen aanklampen tot 24-23.

Faalt Menen dan volgt er wellicht een Poolse finale. In de andere halve finale won Politechnika Warschau immers zijn heenwedstrijd bij het Roemeense Constanta met 2-3.

Bij de vrouwen staat Gent in dezelfde beker voor een zo goed als onmogelijke opdracht: het moet bij Lokomotiv Baku na het 0-3-verlies in eigen zaal de match en de golden set winnen. Hier wordt de ontknoping normaal een duel tussen twee teams uit de hoofdstad van Azerbeidzjan. Baki Baku won bij het Duitse Suhl de heenmatch met 0-3.

Wie de ontknoping van de Champions League in het Poolse Lodz wil volgen, kan dit zondag vanaf 17.30 uur op Canvas (vanaf 18 uur op Canvas+). Belchatow-Izmir en Trentino-Kazan zijn vandaag de halve finales van de Final Four. Trentino kan voor de vierde keer op rij de trofee pakken.

Challenge Cup: zaterdag: 20.30 Menen-Czestochowa (1-3); 14.30 Baku-Gent (3-0)Meest Gelezen Sport

ENKEL VOOR ABONNEES

Uitslagen & standen