Frederik Van Lierde tankt vertrouwen in Zwintriatlon

Frederik Van Lierde tankt vertrouwen in Zwintriatlon

Foto: bdw

KNOKKE-HEIST - Frederik Van Lierde, net terug van een hoogtestage waar hij samen met Rutger Beke, Tine Deckers en Sofie Goos de Ironman van Hawaï voorbereidde, domineerde de Zwintriatlon in Knokke.

Van Lierde, die er na vijf kilometer fietsen vanonder trok, telde bij de laatste wissel bijna drie minuten voorsprong op Peter Croes, Stijn Goris, Dennis Devriendt en Axel Zeebroek. 'Deze prestatie is allicht geen referentie voor Hawaï, maar voor het vertrouwen werkt zo'n zege toch wel stimulerend', aldus de Menenaar.

Peter Croes moest zich met de tweede plaats tevreden stellen. 'Ik beschikte niet over de goede fietsbenen om de wedstrijd naar mijn hand te zetten. Allicht was ik nog niet hersteld van de trainingen van vorige week. Van Lierde is echter de verdiende winnaar, ik was deze keer gewoon niet goed genoeg.'

Rutger Beke, die met enige achterstand uit het water kwam, kon het tijdens het fietsen niet waarmaken en werd vijfde. 'Het is echter de eerste keer in twee jaar dat ik me zo goed voelde bij het lopen', aldus Beke. Luc Van Lierde moest in de spurt voor de zesde plaats buigen voor Michael Dewilde.

Bij de vrouwen viel er weinig te beginnen tegen Sofie Goos, die bovendien de premie van 1.000 euro meegraaide omdat ze de 15 minuten later gestarte Van Lierde ruim was voorgebleven. 'Ik heb wel bewust naar deze wedstrijd afgebouwd. Dit in tegenstelling tot vorig jaar toen ik tot de laatste dag bleef doortrainen', aldus Goos, die tijdens het fietsen de leiding in handen nam en aan de eindstreep bijna vijf minuten voorsprong had op Tine Deckers.

Corrigeer