WIST U DAT...

Wat u niet wist over de Super Bowl

Wat u niet wist over de Super Bowl

Foto: EPA

Komende zondag wordt de Super Bowl betwist, hét hoogtepunt in het Amerikaans sportjaar.

Wist u dat?

de 46ste Super Bowl op zondag wordt betwist tussen de New England Patriots en de New York Giants? De locatie: het Lucas Oil Stadium in Indianapolis. Het duel is een herhaling van 2008, en toen wonnen de Giants (17-14). Opmerkelijk: de Patriots hadden tot dan hun vorige achttien wedstrijden dat seizoen gewonnen.<br><br>

beide teams dit reguliere seizoen al tegen elkaar speelden, en dat de Giants toen wonnen (24-20)?

heel wat fans uitkijken naar de traditionele half time show? Dit jaar verzorgt Madonna de show. De inmiddels 53-jarige Queen of Pop zal op het podium worden geflankeerd door artiesten van Cirque du Soleil.

American football meer, veel meer is dan sport? Heel Amerika kijkt uit naar Super Bowl, vorig jaar zaten ongeveer 111 miljoen mensen aan de buis gekluisterd.

de Super Bowl ook de hoogmis voor reclameliefhebbers is? Een spotje van 30 seconden kost ongeveer 3 miljoen dollar.

de Super Bowl ook een hoogdag voor de pizzabakkers is, en er tijdens de pauze en na de wedstrijd plots veel meer waterverbruik is in de States? Dan gaat iedereen tegelijk naar het toilet.

de dag na de Super Bowl de meeste doktersbriefjes in Amerika worden ingeleverd, ongeveer 7 miljoen?

het ook wel eens kan mislopen? Herinner vorig jaar Christina Aguilera, die de mist inging tijdens de eerste strofe van het zingen van het volkslied? Een schande, zo zegde Amerika.

de uitzending sinds Nipplegate met een paar seconden vertraging wordt uitgezonden, om genante situaties te vermijden? Justin Timberlake scheurde toen een stukje van Janet Jacksons kledij weg, waarop heel Amerika een blote borst te zien kreeg.

de Super Bowl zondag in de nacht van 5 op 6 februari live te volgen is op Sporting Telenet? De live-uitzending begint om middernacht. De Amerikaanse zender NBC heeft voor het eerst sinds jaren de uitzendrechten en maakt de wedstrijd ook on line en mobiel beschikbaar.

Meest Gelezen Sport

ENKEL VOOR ABONNEES