Recept van de dag

Kalfslapje 'Cordon bleu'

Print
Kalfslapje 'Cordon bleu'

Foto: *

Ingrediënten voor 4 personen 4 kalfslapjes 4 plakjes drooggezouten ham 4 plakjes abdijkaas 5 eetlepels bloem peper zout 5 blaadjes salie, fijngesneden 4 blaadjes bladpeterselie, fijngesneden 1 takje rozemarijn, fijngesneden 125 g broodkruim 2 eieren boter een scheutje olie

Bereiding

Beleg elk kalfslapje met een plakje rauwe ham en een plakje abdijkaas.

Meng de bloem met peper en zout. Bestrooi de belegde kalfslapjes aan beide kanten met de bloem.

Meng de salie, de bladpeterselie en de rozemarijn met het broodkruim.

Haal elk belegd kalfslapje eerst door de losgeklopte eieren en vervolgens door het broodkruim.

Leg ze naast elkaar op een bord en laat even opstijven in de koelkast.

Verhit de boter met wat olie in een pan. Bak het vlees zo'n 4 minuten aan elke kant op een middelmatig vuur.

Lekker bij dit gerecht: aardappelpuree met drie eetlepels fijngesneden peterselie en een eetlepel salie.



Niet te missen