SP.A verbant oude garde naar districten

ANTWERPEN - De SP.A wil haar oude garde niet kwijt bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2006, zeker niet de stemmen. Daarom verbant de partij ze naar de districten om een grote rol te spelen. Voormalig sportschepen Gilbert Verstraelen (48) schaart zich achter het idee en is kandidaat om de SP.A-lijst in Merksem te trekken. Anderen, zoals Paul De Loose, Jan Claes of Marcel Bartholomeeussen reageren minder enthousiast.Gilbert Verstraelen hoopt zelfs op genoeg stemmen om de Merksemse districtsburgemeester te worden. ,,Het is een nieuwe uitdaging", reageert Verstraelen. ,,Ik ga nog steeds voor een uitvoerend mandaat en dat zit er bij de stad niet meer in. Ik wil mijn ervaring en knowhow ter beschikking stellen en de districten op een hoger niveau tillen, zodat ze meer wegen op het stedelijk beleid." Verstraelen rekent zich trouwens niet bij de oude garde: ,,Ik ben met mijn 48 één jaar jonger dan de burgemeester."

Dat Marcel Bartholomeeussen van de gemeenteraad naar de polderdistricten verhuist, ziet hij niet zitten. ,,Ik heb altijd op de twee lijsten gestaan, van de gemeenteraad en de districten. We zijn hier nog altijd de grootste partij, groter dan het VB. Zonder mij, zouden Berendrecht, Zandvliet en Lillo geen vertegenwoordiger meer hebben op stadsniveau. Ik zie hier toch niemand die mij zou kunnen opvolgen. Onze districtsvoorzitter en schepen doen het nu trouwens goed, ik zie niet in waarom ik die zou vervangen. Maar ik ben een trouw partijsoldaat en doe wat de partij mij vraagt."

Voor Hobokenaar en oud-schepen voor Openbare Werken Paul De Loose hoeft het allemaal zelfs niet meer. ,,Ik denk dat het volgend jaar mijn laatste wordt in de politiek, er zijn leukere dingen in het leven. Ik trek me terug en ben geen kandidaat om wat dan ook te doen in Hoboken. Tenzij ze het mij absoluut zouden vragen, wil ik er nog eens over nadenken."

De andere Hobokenaar van de oude garde Jan Claes kan zelfs geen rol spelen in het district van zijn achterban. Hij verhuisde onlangs naar Berchem.

(KRG)

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio