Verliefd paar kan desondanks miljoenen vedienen met hun verhaal

Kussend koppeltje blijkt een sprookje

Kussend koppeltje blijkt een sprookje

Foto: AFP

Wereldberoemd is deze foto intussen. Want het lijkt een fantastisch romantisch beeld: een vrijend koppel in een niemandsland tussen de oproerpolitie van Vancouver aan de ene kant en de relschoppende hooligans aan de andere kant. Maar niets is minder waar: de jongeman probeerde zijn vriendin te troosten nadat ze hard was neergeslagen door een politieschild.

De foto van een jongeman die zijn vriendin kust op het asfalt, middenin de rellen na een hockeywedstrijd in Vancouver, ging de hele wereld rond. Love during war, een romantisch liefdesverhaal tussen al het geweld.

Maar helaas, de twee waren niet romantisch aan het kussen, en waren al helemaal niet uit op een vrijpartijtje tussen relschoppers en oproerpolitie. De 29-jarige Australiër Scott Jones wilde zijn lief, de Canadese studente Alex Jones, 'gewoon' even troosten nadat ze was neergeslagen met een politieschild.

'Alex en Scott raakten ingesloten tussen de relschoppers en de politie toen ze na de match het stadion verlieten', zegt Scotts vader Brett. 'De oproerpolitie ging in de aanval en ze konden geen kant meer op. Plots werd Alex neergeslagen met een politieschild en viel ze met haar hoofd op het asfalt. Scott ontfermde zich over haar. Hij kuste haar troostend. En net dan werd de foto gemaakt.'

Erotisch

Hoewel het verhaal dus toch niet zo romantisch blijkt, maakte de fotograaf wellicht de foto van zijn leven toen hij afdrukte. Fotograaf Michiel Hendrickx raakt helemaal opgewonden als we hem aanspreken over die foto. 'Héél knap. Het heeft echt alles om een echte klassieker te worden.'

Volgens hem vooral omdat het zo'n erotische foto is. 'Je ziet die twee mensen iets doen waarvan je meteen denkt: dat kan toch niet: vrijen op de grond terwijl er rellen bezig zijn. En toch geloven wij dat.'

Geld

En zo werden Scott en Alex in één klap wereldberoemd. Media uit de hele wereld schuiven aan om hun verhaal achter die foto te brengen en grote Amerikaanse talkshows bieden miljoenen dollars om de twee uit te nodigen. Alex en Scott kregen al verschillende aanbiedingen waarmee ze veel geld kunnen verdienen.

Toch willen ze niet profiteren van de massale media-aandacht die aan de foto wordt geschonken. Ze willen gewoon hun geplande vakantie voortzetten. Ook al lopen ze zo volgens kenners miljoenen mis.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees