'Dopingzondaar' Jimmy Casper gaat vrijuit

Jimmy Casper is niet het vijfde dopinggeval van de jongste Ronde van Frankrijk, na Beltran, Dueñas, Riccò en Fofonov. De Fransman, beticht van corticoïdengebruik, werd gisteren vrijgepleit door de Franse federatie.

De beslissing van de FFC om de disciplinaire procedure tegen de 30-jarige Casper niet verder te zetten lijkt niet meer dan logisch. Meteen al nadat het nieuws half augustus bekend geraakte, riep de Franse sprinter een administratieve fout in als uitleg. Casper beschikt immers al sedert zijn debuut, tien jaar geleden, over een medisch attest dat hem toelaat om Syndicort te gebruiken tegen zijn astma-aandoening. Zijn jongste getuigschrift liep af op 29 mei en werd vervangen door een nieuw waarop niet langer Syndicort was vermeld maar wel Bécotide, een nieuw en doeltreffender medicijn. Op het einde van de Tour werd Casper positief bevonden op het genoemde product. 'Ik nam het middel om me te verzorgen, niet om me te doperen', verweerde hij zich. 'Blijkbaar is er iets mis gelopen in de communicatie naar of tussen de wielerfederaties.'

Casper is nu vrijgesproken, maar stond wel een maand aan de kant omdat hij door zijn ploeg door Agritubel preventief werd geschorst. (belga, afp)

Meest Gelezen Sport

ENKEL VOOR ABONNEES