Minister Peeters gaat Borsbeekse bomen toch omhakken

DEURNE/ BORSBEEK - Vlaams minister van Leefmilieu en Regionale Luchthavens Kris Peeters (CD&V) wil nu eerst met Borsbeek overleggen over de bedreigde bomen van Fort 3. Het Antwerpse hof van beroep schoof de hete aardappel in dit luchthaven-feuilleton door naar de uitvoerende macht, het Vlaamse gewest dus.

Het lijkt alleen uitstel voor het groen, want Peeters verzekerde het Vlaams parlement gisteren dat als het Borsbeekse gemeentebestuur blijft dwarsliggen, hij de procedures opstart op de bomen alsnog om te hakken. De milieuminister belooft wel groene compensaties in de gemeente.

Het was VLD-parlementslid Annick De Ridder die de minister het vuur aan de schenen legde. Ze toonde zich achteraf verheugd over Peeters' antwoord.De Borsbeekse burgemeester Leo Vlaeymans (CD&V) iets minder: ,,De minister verkondigt flagrante onwaarheden. Hij verkondigt enerzijds geen partij te zijn, maar anderzijds collaboreerde hij duidelijk met VLM Airlines door met hen te overleggen over de te volgen strategie.''

(KRG)

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio