Recept van de dag

Fijne kalfslapjes met citroen, peterselie en kappertjes

Fijne kalfslapjes met citroen, peterselie en kappertjes

Foto: *

Ingrediënten voor 4 personen: 400 g dunne kalfslapjes 4 eetlepels olijfolie 2 eetlepels kappertjes 2 citroenen 1/2 busseltje platte peterselie peper van de molen.

Bereiding

Snijd het kalfsvlees in fijne plakjes en sla het plat met een vleeshamer of een deegrol.

Snijd 1 citroen in flinterdunne plakjes met behulp van een groenteschaaf.

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en bak de kalfslapjes kort op een hevig vuur. Voeg de citroenplakjes toe en bak ze kort mee. Kruid alles lichtjes met peper van de molen, voeg de kappertjes en de fijngesnipperde peterselie toe en blus de pan met het sap van 1 citroen.

Schik de kalfslapjes met de kappertjes en de citroenschijfjes op het bord.

Tip:

Serveer er een ruime portie salade en groenten bij. Als hoofdgerecht ook lekker met gestoomde aardappeltjes of pasta. Weetje: In principe kunnen kalfslapjes uit de borst, de schouder of de hals gehaald worden. Dergelijke lapjes kunnen beter gestoofd worden. Vraag bij uw slager naar een kalfslapje uit de achterbil voor dit recept.Kalfsvlees wordt beter niet te sterk gekruid. Dat doet afbreuk aan de zachte smaak van het vlees. Combineer kalfsvlees steeds met zachte smaken van room, champignons of tuinkruiden.

Niet te missen