Mode

Een zomer zonder blunders

De eerste zonnestralen brengen helaas ook enkele zware mannelijke modeblunders met zich mee. Witte sokken in 'patersandalen', driekwartbroeken, T-shirts zonder mouwen... Sommige heren kunnen er wat van! Stijldokter Lien Degol zet op een rij hoe het wel en niet moet.

Niet te kort, niet te lang

- Mooi weer is geen excuus om er als een Amerikaanse toerist bij te lopen. Laat die knalgele short en je Hawaïaans hemd dus in de kast hangen. Kies een short die tot op je knie valt of net eronder . Blijf weg van exemplaren die tien centimeter boven je enkels zweven (de zogenaamde driekwartbroeken), ze maken je benen korter.

- T-shirts zonder mouwen zijn ook een afknapper als je niet mooi gespierd én gebruind bent. Hou het liever bij een mooi wit, katoenen hemd of, voor 's avonds, een cardigan.

Linnen: fris en degelijk

- Met een linnen broek en teenslippers kom je elke zomer mooi en acceptabel door. Horizontale strepen zijn voor vrouwen een no-go , maar bij mannen accenturen ze de brede schouders en hebben ze dikwijls een verslankend effect.

- Heb je een buik ? Zoek dan een T-shirt in één tint donkerder dan de vest of het hemd dat je erboven draagt. Niets ín de broek proppen!

Het ideale pak

- Het ideale zomerpak is natuurlijk licht en luchtig, maar dit seizoen mag het extra strak gesneden zijn met een ietwat smallere broek. Als wij ons in die skinny jeans moeten wurmen, mag hij dat ook, toch?

- Ga voor grijs - het nieuwe zwart - en combineer de vest met een rechte jeans en baskets voor een casual look.

- Heb je niet de ideale maten, loop dan eens langs bij Café Costume in Antwerpen. Een gespecialiseerd team staat klaar om je het perfecte én betaalbare pak aan te meten. (www.cafécostume.com)

- De manbag wint veld. En aangezien laptops toch in íets meegesleept moeten worden, kan je zonder gêne een stoere tas uitzoeken.

In 'De Stijldokter' geeft topstyliste Lien Degol tweewekelijks stijladvies.

Een vraag voor De Stijldokter? Mail naar stijladvies@nieuwsblad.beHerlees alle modetips en debatteer mee op www.nieuwsblad.be/stijladvies

Het beste van Enkel voor abonnees