Vogelpoep bedreigt Australian Open

Vogelpoep bedreigt Australian Open

Foto: AFP

Serena Williams beklaagde zich over de insecten tijdens haar avondlijke matchen. Het probleem is veel belangrijker dan ze zich kon inbeelden. De tropische temperaturen in Melbourne de voorbije dagen trokken nogal wat ongedierte aan tijdens vooral het avondprogramma. Motten, sprinkhanen, kakkerlakken, er zweefde van alles rond. En het durfde al wel eens op een speler of een speelster landen. Tot afschuw van Serena. Maar het fenomeen heeft verstrekkende gevolgen.

De insecten trekken meeuwen aan. Tijdens de match tussen Lletyon Hewitt en Novak Djokovic maandagavond bijvoorbeeld waren ze nadrukkelijk aanwezig. 'Ze poepten op de mensen en op hun eten', aldus Peter McClelland, in de plaatselijke krant. 'Met alle hygiënische gevaren vandien. De baljongens werden gedwongen om de poep op te ruimen. En het was een storend element voor de toeschouwers die op de duur meer naar boven dan naar het veld keken.'

Daarom wordt een alarmkreet geslaakt naar Zorro. Zorro is een arend met een spanwijdte van twee meter. En ervaring terzake. Hij werd vorig jaar ingezet in MCG, het nabijgelegen cricket stadion dat met hetzelfde probleem te kampen had.