Christophe Rochus stopt dan toch niet

Christophe  Rochus stopt  dan toch niet

Foto: © Photo News


-  Christophe Rochus stopt dan toch niet
-  Ook Mauresmo in lappenmand
-  Driftige tennisvader krijgt 500 euro boeteChristophe Rochus stopt dan toch niet

Op de Ethias Trophy in Bergen (Challenger) plaatste Christophe Rochus zich voor de kwartfinales. De oudste Rochus (ATP 65) boog een 2-4 achterstand in de eerste set tegen de Duitser Tomas Behrend (ATP 215) om naar een 7-5-setwinst. In de tweede set won Rochus eenvoudig en met droge 6-0 cijfers. In de kwartfinales ontmoet hij de Rus Evgeny Korolev.

Christophe Rochus stopt nog niet met tennissen zoals hij op de US Open nochtans had gezegd. ,,Mijn broer en mijn trainers hebben me overtuigd om er opnieuw vol tegenaan te gaan. Ik ben nog maar 28 en heb opnieuw plezier op de baan. Daarom zie ik het opnieuw zitten om te blijven tennissen'', aldus Christophe Rochus.

Broer Olivier Rochus (ATP 30) ontmoet vandaag in de kwartfinales de Serviër Janko Tipsarevic (ATP 96).

Dick Norman en zijn Duitse partner Dominik Meffert verloren in de kwartfinales van het dubbelspel met 4-6, 6-3 en 10-4 van de Zwitser Scherrer en de Kroaat Zovko.

(cpm, belga)

Ook Mauresmo in lappenmand

Na Justine Henin en Kim Clijsters ligt ook de Française Amélie Mauresmo, het nummer één van de wereld, in de lappenmand. Net voor haar eerste wedstrijd op het WTA-tornooi van Stuttgart gaf ze forfait. Mauresmo zou het in de tweede ronde opnemen tegen de Nederlandse Michaella Krajicek, maar had te veel last van een blessure aan haar rechterschouder. ,,Maandag voelde ik iets bij het serveren op training. Gelukkig bleek het niet ernstig'', zei Mauresmo. De Française, die in 2004 en 2005 de finale speelde in Stuttgart, wordt op de hoofdtabel vervangen door de Amerikaanse Lisa Raymond.

(belga/reuters)

Driftige tennisvader krijgt 500 euro boete

Arsalan Rezai, vader en trainer van de Franse tennisster Aravane Rezai (ATP-62), is veroordeeld voor het gebruik van geweld tegen de vader van Virginie Ayassamy, de tegenstandster van zijn dochter in de finale van het Franse kampioenschap voor 17 tot 18-jarigen in 2004. Hij kreeg een boete van 500 euro voor het beledigen van George Ayassamy.

De twee tennisvaders raakten slaags de avond voor de wedstrijd in augustus 2004. Daarop huurde de Franse Tennisfederatie lijfwachten in om een nieuwe confrontatie tijdens de finale te vermijden.

(ap)