Uitslaande brand brasserie maar nipt voorkomen

Brand vernielt interieur van De Zotte Morgen

Brand vernielt interieur van De Zotte Morgen

De buitenkant van de brasserie is gespaard gebleven.mph Foto: © Marc Peeters

GEEL - Een brand heeft gisterochtend het interieur van het restaurant De Zotte Morgen zwaar beschadigd. Er is wellicht geen kwaad opzet in het spel. Het is onduidelijk wanneer De Zotte Morgen weer open gaat.

De brand is vermoedelijk ontstaan tussen 5 en 6 uur onder één de tapkasten in de brasserie, mogelijk door een defect aan de frigo's. Omdat het gebouw omringd is door metershoge beukenhagen duurde het wat langer vooraleer de vlammen werden opgemerkt.

'De brand ging gepaard met heel wat rookontwikkeling', zegt luitenant Peter Van den Broeck van de brandweer van Geel. 'In de brasserie is de brand doorgeslagen naar het valse plafond. Het was daar ondertussen ook zo warm geworden dat doorslag naar buiten nog een kwestie van een paar minuten was. Dat hebben we gelukkig kunnen voorkomen. Anders was het gebouw wellicht totaal verloren geweest.' Maar ook nu is de schade groot. De brasserie vertoont ernstige brandschade en zit onder een dikke roetlaag. Ook elders in het gebouw is er zware rook- en waterschade. Ingenieurs moeten nagaan in hoeverre het gebinte heeft afgezien. Toen de brand is ontstaan was er niemand in het gebouw. Er zijn dan ook geen gewonden gevallen. In de loop van vrijdagvoormiddag kwamen al medewerkers van gespecialiseerde firma's ter plaatse om delen van het gebouw te poetsen.

Ander paar mouwen

'Nu al een datum voor heropening vastpinnen is niet mogelijk, maar het ligt in onze bedoeling de feestzaal en de keuken zo spoedig mogelijk te heropenen', zegt een medewerkster van De Zotte Morgen. 'Daar is er vooral rookschade. Met poetsen, verluchten en schilderen gaan we al heel wat problemen oplossen. De brasserie is een heel ander paar mouwen. Dat gaat hoe dan ook een stuk langer duren.' De Zotte Morgen beschikt naast de feestzaal en brasserie over diverse vergaderlokalen. Lokalen en accommodatie die voortdurend is verhuurd. 'Dit is een geval van overmacht en uiteraard willen we samen met de klanten die hier nu even niet terechtkunnen zoeken naar de best mogelijke oplossing.'

Op de website van De Zotte Morgen staat een telefoonnummer waar klanten met vragen kunnen bellen.

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio