Luxueuze manege De Cavalerie opent de deuren

Luxueuze manege De Cavalerie opent de deuren

De Cavalerie gaat er prat op de beste lesgevers in dienst te hebben.tab Foto: © Alain Trappeniers

HEIST-OP-DEN-BERG - De recreatieve- of sportruiter kan sinds kort terecht in De Cavalerie, een gloednieuwe manege op de hoek van de Oudestraat en de Heuvelstraat in Heist-op-den-Berg.

Initiatiefnemers zijn Eric Sterckx (48), manager van de wereldberoemde Hongaarse violist Roby Lakatos, zijn vrouw Diane en dochter Julie. 'Maar we zijn niet echt een familiebedrijf omdat onze zaak ook de beste lesgevers, een gerenommeerde dierenarts, een paardentandarts en een hoefsmid tewerkstelt', zegt Sterckx. De manege, op een oppervlakte van acht hectare, is uitgerust met een 80-tal stallen, wasplaatsen, solaria, een overdekte logeerpiste, een stapmolen, graasweiden en paddocks. Naast het paardengebeuren is er ook een overdekte cafetaria annex terras.

De familie Sterckx raakte in het wereldje verzeild via dochter Julie. 'Ze volgde vroeger les in een manege in Bonheiden. Toen de initiatiefnemers ermee ophielden hebben we het lespaardje 'Peppi' overgenomen.' Enkele jaren later tikte de veertiger de recreatiegrond in de Oudestraat op de kop waarna een familielid, via een afstudeerproject, had aangetoond dat een manege in Heist-op-den-Berg een goede belegging is.

Officiële opening 29 en 30 oktober Meer info opwww.decavalerie.be of op telefoonnummer 0499-52.37.48

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio