Hoofdverdachte bekent brutale moord op Kempense makelaar

Hoofdverdachte bekent brutale moord op Kempense makelaar

De Nederlander Manuel Van Veen (25) ging na zeven maanden door de knieën. Hij was het die de moord pleegde, zo bekende hij. Foto: rr

WEELDE - Hoofdverdachte Manuel Van Veen (25) heeft de moord op de Kempense makelaar Gunther Haagen (38) bekend. Het slachtoffer werd in oktober in de val gelokt in een huis dat hij wilde verkopen.

Vastgoedverkoper Gunther Haagen uit Poppel had op 19 oktober een afspraak met een Nederlands koppeltje uit Tilburg. Manuel Van Veen (25) en zijn liefje Teuna V.D. (23) hadden hun oog laten vallen op een woning aan Nonnenbos in Weelde. Haagen werd er brutaal afgemaakt. Een wetsdokter telde 54 steek- en snijwonden op het lichaam.

Het koppeltje ging er vandoor met de Range Rover van het slachtoffer. In Nederland pikte Van Veen vervolgens zijn kompaan Marc V.D. (24) op en stapte de vrouw uit de wagen. De twee mannen trokken naar het huis van de ouders van de makelaar en lieten uitschijnen dat hun zoon was gegijzeld. Ze eisten 25.000 euro losgeld en maakten nog een Mercedes AMG buit. Pas twee dagen later werd het lijk in de woning in Weelde gevonden.

Van Veen zit sinds 21 oktober in de cel. Hij heeft altijd beweerd dat de moord door twee andere mannen is gebeurd die hij vaag kende. Maar op de kleren en het lichaam van het slachtoffer was zijn erfelijk materiaal aangetroffen. Tijdens een nieuw verhoor vorige week biechtte hij de moord op. De raadkamer in Turnhout verlengde zijn aanhouding gisteren met drie maanden. Ook Teuna V.D. en Marc V.D. zitten nog in voorarrest.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio