Recept van de dag

Aardappelpannenkoekjes met lentesalade

Aardappelpannenkoekjes met lentesalade

Foto: *

Elke dag serveren wij u een recept met producten van eigen bodem, lekker van bij ons.

Ingrediënten

8 grote bloemige aardappelen

150 g kleine tomaatjes

1 blik gezouten ansjovis (250 g)

100 g gemengde jonge sla

7 eieren

5 dl melk

1 potje zure room

1/2 rode ui

1 bussel bieslook

arachideolie peper en zout

Bereiding

Schil de aardappelen, gaar ze in de melk en maar er puree van. Meng met de eieren en de gesnipperde bieslook tot een glad beslag. Kruid met peper en zout.

Bak er goudbruine pannenkoekjes van in een antikleefpan met wat arachideolie.

Snijd de ui in halve maantjes en meng met de jonge sla, de ansjovis en de gehalveerde tomaten.Serveer de pannenkoekjes met de salade en een lepel zure room.

Tip: Sla behoort tot de meest caloriearme groenten: 7 kcal per 100 gram.Door verschillende soorten sla te mengen, krijg je niet alleen een kleurrijke, aantrekkelijke salade maar tevens een gezonde cocktail van verschillende voedingsstoffen en andere gezondheidsbevorderende stoffen, waaronder antioxidanten, die ons helpen beschermen tegen ziekte. Verwijder zo weinig mogelijk van de buitenste bladeren van sla want deze bevatten immers de meeste vitamines.

Voor meer informatie surf naar www.lekkervanbijons.be

Niet te missen