Politie zet honden in tegen golf van inbraken

BOECHOUT - Het aantal inbraken is in de maand januari explosief gestegen naar 31 feiten. Gemiddeld kampt de gemeente elke maand met een zestal inbraken per maand in Boechout.Ook in februari liegen de cijfers er niet om: begin deze week telde men 16 feiten, wat tegenover januari een daling is, maar nog altijd gevoelig hoger is tegenover de andere maanden. ‘De stijgende tendens is merkbaar in het hele gerechtelijk arrondissement', stelt burgemeester Koen T'Sijen. ‘Deze abnormale stijging heeft het hele politiekorps van de zone Minos gealarmeerd. Ik heb als burgemeester bijkomende maatregelen gevraagd.' Zo zet de politie extra manschappen in voor de bestrijding van woninginbraken, zowel met fietsploegen, honden, anonieme wagens als gewone agenten in uniform.

De recherche volgt ‘specifiek gekende families' met een verleden inzake inbraken op, terwijl de politie alle verdachte feiten registreert. Zo voert het wijkteam Boechout buurtonderzoeken uit in ondersteuning van de recherche.

Buurtnetwerken

Ook bovenzonaal zijn al initiatieven genomen. Met resultaat: op 22 februari zijn gestolen laptops aangetroffen in een wagen. Bij inbraken in Mortsel werden de daders geïdentificeerd en ook de daders van twee brutale roofovervallen in Boechout en Vremde zijn al gevat. T'Sijen toonde zich ook voorstander voor het eventueel opstarten van buurtinformatienetwerken (BIN's). Met de politie wordt bekeken of dit ook in Boechout nuttig en organisatorisch mogelijk is. ‘Inbraakbestrijding wordt een prioriteit binnen het zonaal veiligheidsplan', besloot hij.

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio