Seniorenresidentie 't Cautervelt opent de deuren

Woonzorgcentrum biedt alle comfort

Woonzorgcentrum biedt alle comfort

Foto: © Vuylsteke Eddy

GERAARDSBERGEN - Het woonzorgcentrum 't Cautervelt opent binnenkort de deuren en biedt de bejaarde bewoners een hypermodern onderkomen. Directeur Jan Van Nieuwenhove stelt er 71 rustoordbedden ter beschikking en 10 plaatsen voor kortopvang.

Jan Van Nieuwenhove is directeur van de seniorenresidenties 'Baronie van Boelare' in Nederboelare en 'Terlinden' in Steenhuize-Wijnhuize. Daar komt nu ook nog het Ophasseltse woonzorgcentrum 't Cautervelt bij, gelegen langs de Leopoldlaan.

'We zijn intussen uitgegroeid tot de grootste privé-werkgever van Geraardsbergen.'

't Cautervelt telt 4.500 vierkante meter bewoonbare oppervlakte, verdeeld over drie verdiepingen. Het bouwproject liep van juni 2009 tot nu en kost 7 miljoen euro.

'Geld dat we zelf moeten ophoesten want er zijn geen overheidssubsidies voor de bouw van een privé-rusthuis.'

In 't Cautervelt is er ruimte voor 71 rustoordbedden en 10 kortverblijfbedden.

'En we kunnen nog verder uitbreiden indien nodig', zegt directeur Van Nieuwenhove. 'Er is overigens hoge nood aan opvang voor bejaarden in onze regio en die vraag zal door de sterke vergrijzing van de bevolking steeds meer toenemen.'

Personeel

In het nieuwe centrum worden 40 personeelsleden tewerkgesteld.

'Een mix van ervaren verpleegkundigen en nieuwe werknemers. We zijn overigens nog op zoek naar 10 medewerkers. Die kunnen hier in een ideale werkomgeving aan de slag. Er is een eigen personeelsparking in de kelder, een ruime eetzaal en douches. En de werknemers komen in een splinternieuwe en zeer moderne werkomgeving terecht.'

Het woonzorgcentrum heeft een uitgekiende architectuur die aangepast is aan de bewoners. Een centrale verpleegpost kijkt uit over een zaal waar aan de ene kant een door een glaswand afgesloten ruimte is voor dementerende senioren, die een eigen eetlokaal en zithoek hebben. Aan de overkant van dezelfde zaal zijn er identieke faciliteiten voor de andere bewoners.

'De bewonerskamers zijn heel ruim opgevat, met veel lichtinval. En er zijn heel wat hoogtechnologische hulpmiddelen zoals baden met een liftsysteem. Dit is het neusje van de zalm, ik ben ervan overtuigd dat ons woonzorgcentrum zijn tijd ver vooruit is' meent de directeur.

't Cautervelt opent op vrijdag 17 december en zal tegen het einde van deze maand al 31 senioren huisvesten.

'Daarna worden de openstaande plaatsen in verschillende fasen opgevuld.'

Bij de opening is er een tentoonstelling van de kunstgroep 'Zona Fiamminga', de opbrengst ervan gaat naar de palliatieve eenheid van het ASZ in Aalst.

Opening woonzorgcentrum op vrijdag 17 december om 19.30 uur, expo zaterdag 18 december van 14 tot 20 uur en zondag 19 december van 11 tot 18 uur.

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio