Kristof Kelchtermans (20) stierf ter plaatse

Autobestuurder gaat uit de bocht en komt om

res Foto: © Ralf Eicker

MEEUWEN-GRUITRODE - Kristof Kelchtermans (20) uit Meeuwen is zaterdagavond omgekomen toen hij met zijn wagen uit de bocht ging op de Peerderbaan in Meeuwen. De twintiger overleed op de plaats van het ongeval. De jongen was dakwerker in het bedrijf van zijn vader.

Het tragische ongeval gebeurde zaterdag rond 22.15uur op de Peerderbaan in Meeuwen. Kristof Kelchtermans was niet meegegaan naar een verjaardagsfeestje met vrienden en was wellicht op weg naar huis. Op enkele kilometers van zijn thuis ging het mis. De jongen miste de bocht naar links, ging rechtdoor en belandde met zijn Audi A3 in een bosje tussen de Elzenstraat en de Peerderbaan. De wagen raakte ook nog een boom en een affichepaneel.

De hulpdiensten kwamen ter plaatse, maar voor de twintiger kwam alle hulp te laat. Hij overleed op de plaats van het ongeval. De brandweer van Bree moest het lichaam uit het totaal verhakkelde wrak bevrijden.

‘Kristof was niet meegegaan naar het verjaardagsfeestje van een kameraad van een vriend van hem', zegt zijn moeder Nicole Houben. ‘We denken dat hij naar huis reed. Wat er precies is gebeurd weten we niet. Misschien was hij ergens door afgeleid', zegt Nicole.

Zware klap

Voor zijn vader Hugo en zijn moeder is het verlies van hun zoon een zware klap. ‘Hij wilde in de wijk Klein-Gestel een huis in pastoriestijl bouwen', zegt zijn vader. ‘De vergunning was al in orde en hij had zelfs al een plan getekend en materiaal vastgelegd. Het was een droom van Kristof om een eigen huis te hebben. Dat wilde hij zo veel mogelijk zelf bouwen. Hij was wel handig. Een vriendin had niet, hij wilde eerst nog wat van het leven profiteren', zegt vader Hugo.

Zijn ouders herinneren zich Kristof als een zachte en bescheiden jongen die altijd klaar stond om te helpen. ‘Hij heeft ook wel eens kwajongensstreken uitgehaald op school, maar altijd goedbedoeld', zegt moeder Nicole. ‘In zijn vrije tijd ging hij met zijn vrienden op stap. Ze gingen geregeld naar jeugdhuis De Mans hier in Meeuwen. Kristof heeft ook nog paardgereden en gevoetbald en hij hield van de natuur.'

Kristof werkte sinds één jaar in het dakbedrijf Kedak van zijn vader. ‘Hij heeft eerst een jaar in een schrijnwerkerij gewerkt', zegt Hugo. ‘Hij deed zijn werk graag en zou later de zaak die mijn vader begonnen is overnemen. Hij was al geslaagd voor het theoretisch examen om met een vrachtwagen te rijden', zegt zijn vader.

Kristof heeft nog één zus, Natascha (18). ‘Ze schoten goed op en hadden zaterdagavond nog samen gegeten, vooraleer hij verongelukt is', besluit Nicole.

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio