Specialized maar ook Scott in running voor nieuwe fusieploeg van Lefevere

Fietsen Eddy Merckx wil bij Quick Step blijven

Fietsen Eddy Merckx wil bij Quick Step blijven

Foto: Photonews

Volgens Fietsen Eddy Merckx is het nog niet zeker dat de Belgische fietsconstructeur bij Omega Pharma-Quick Step plaats ruimt voor de Amerikaanse concurrent Specialized. Ook Scott wordt genoemd als nieuwe leverancier van het team van Patrick Lefevere.

In de wielerwereld zelf gaat iedereen ervan uit dat de deal geklonken is, maar zowel Lefevere als Fietsen Eddy Merckx stelden gisteren dat dit nog niet effectief het geval is.

‘Sinds de Eurobike-beurs van vorige week in het Duitse Friedrichshafen gonst het van geruchten', aldus Peter Speltens, de directeur marketing van Fietsen Eddy Merckx. ‘Wij hebben voor volgend seizoen nog een contract bij de ploeg van Patrick Lefevere. We zijn aan het praten. Het is nog te vroeg om te reageren op dit nieuws. Voor ons bedrijf is internationalisering van het merk het hoofddoel. Dat doe je het best door bij een Worldtourploeg als Omega Pharma-Quick Step te blijven. Ik snap ook wel vanwaar dit nieuws komt. Tony Martin rijdt nu bij het afhakende HTC op Specialized-fietsen en hij is blijkbaar belangrijk voor de Amerikaanse constructeur. Maar ik weet ook niet hoe de binding met de renner is. Ook voor ons is het uitermate belangrijk om in de Worldtour te blijven.' Dat is ook de mening van Eddy Merckx, de stichter van het bedrijf, die nog altijd minderheidsaandeelhouder is en daarnaast ook zetelt in de raad van bestuur van Quick Step.

In de winter van 2009-2010 koos Patrick Lefevere voor Fietsen Eddy Merckx toen Specialized, ondanks een lopend contract, wegging bij Quick Step omdat het geld pompte in Alberto Contador die toen voor Astana reed. In één nacht was de deal tussen Lefevere en Merckx met een handdruk beklonken, ook al waren er andere fietsenproducenten die de West-Vlaamse ploegmanager veel meer cash geld aanboden.

De Californische fietsconstructeur Specialized sponsort dit seizoen zowel de Kazachse ploeg van Alexandre Vinokourov, de afhakende HTC-ploeg van Tony Martin als Team Saxo Bank, waarvoor Contador sinds 1 januari rijdt.