Björn Leukemans heeft mirakel nodig

Björn Leukemans heeft mirakel nodig

Foto: Photo News

Björn Leukemans ziet het met zijn ontstoken knie niet meer zitten voor Parijs-Roubaix. Pas vandaag neemt hij een definitieve beslissing en de dokter houdt de deur voor hem op een kier.

‘Ik reken er niet meer op', klonk de Antwerpenaar gisteren somber. ‘Ik probeerde op de rollen te fietsen, maar ik moest daar direct mee stoppen omdat ik te veel last had van de knie die ik in de finale van de Ronde van Vlaanderen blesseerde. Het gewricht zit vol vocht. Uiteraard wordt het behandeld met drukverband en zo, maar ik zie echt niet hoe het op één dag plots drastisch zou kunnen verbeteren. En dat is nodig, want als het er vrijdag niet écht enorm op vooruit is gegaan, dan heeft het geen enkele zin om verder aan te dringen voor Parijs-Roubaix. Ik heb een mirakel nodig.'

In dat geval zit er niks anders op dan rust te nemen en te hopen dat hij tenminste tegen de Amstel Gold Race weer in orde is. ‘Misschien denk ik daar straks anders over, maar voorlopig kan dat vooruitzicht me niet troosten', sloot hij terneergeslagen af.