In-Z stelt al honderd mensen te werk

LEUVEN - In-Z, de sociale economie-organisatie gespecialiseerd in thuishulp, is in Oost-Brabant nu al goed voor honderd werknemers. Doel van de vzw is zoveel mogelijk duurzame jobs creëren.

De groei van het aantal werknemers verklaart regioverantwoordelijke Jan Smits door de toenemende vraag naar flexibele diensten. ‘We laten mensen zelf kiezen wanneer ze werken, hoeveel ze werken en welk werk ze doen. We geven hen ook een bediendestatuut, contracten voor onbepaalde duur en een goede begeleiding. Daarnaast besteden we bijzondere aandacht aan hen die het extra moeilijk hebben op de arbeidsmarkt, de zogenaamde kansengroepen.'

In Vlaams-Brabant is In-Z actief sinds 2005. ‘We zijn gestart op vraag van vzw De Leuning, in 2001 opgericht als buurt- en nabijheidsdienst voor senioren uit de regio Leuven-Aarschot-Tienen', zegt Smits. De nauwe samenwerking leidde in 2010 tot een fusie. Die fusie bracht een naamsverandering mee. Het niet echt lekker bekkende ‘vzw Isis ism vzw De Leuning' gaat nu door het leven als vzw In-Z. Dat spreek je uit als ‘Inzet'. Vandaag kunnen jong én oud bij In-Z terecht, en sinds eind vorig jaar richt de organisatie zich ook expliciet tot gehandicapten. De werknemers leveren poets- en huishoudhulp, seniorenoppas en persoonlijke assistentie.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio