12DE LIERSE

Geleerd uit de beginnersfouten?

Geleerd uit de beginnersfouten?

Foto: Photo News

Lierse maakte vorig seizoen als promovendus zoveel beginnersfouten, dat het daar zeker lessen uit getrokken heeft. Trond Sollied bleef niet als trainer zodat het gewicht op de schouders van debutant Chris Janssens groot is.

Lierse realiseerde vorig seizoen twintig inkomende transfers, waardoor de balans zoek was en de kern te groot uitviel. Nu is er gericht gekocht, met twee nieuwe centrale verdedigers: Saïdi en Grncarov. Het ziet er naar uit dat trainer Chris Janssens die twee centraal achterin zal uitspelen. Misschien wordt het zoeken naar automatismen, maar Grncarov heeft présence. Op de rechtsachter probeerde Janssens het in de oefenpot tegen STVV met Ayew.

Op het middenveld heeft Lierse met Nicaise en Maric centraal twee dragende spelers. Speelt Janssens hen samen uit of moeten de twee harde karakters de concurrentie met elkaar aangaan? Joeri Dequévy moet eindelijk zijn status van toptalent waarmaken.

Leemte na Radzinski

Voorin is Radzinski het grootste verlies. Hij weigerde zijn contract te verlengen omdat Nicaise terugkeerde uit Griekenland. Beiden konden niet meer door één deur, de Fransman vertrok in laatste instantie echter naar Bergen. Het gewicht van de aanval komt (voorlopig?) zo te liggen op de schouders van Sonck en Elgabas. In theorie staat dat duo garant voor goals, maar vorig seizoen waren beiden niet regelmatig genoeg.

Hopen op vliegende start

De positieve spiraal van Play-off 2 doortrekken, ziedaar de opdracht voor Lierse. Na een bitse degradatiestrijd voetbalde Lierse bevrijd onder Trond Sollied. Dat de Noor naar Gent vertrok is daarom een tegenvaller. Debutant-trainer Chris Janssens verdient het voordeel van de twijfel en lijkt er kort op te zitten. Als de resultaten meezitten, zit er misschien chemie in zijn groep. Als die tegenvallen, is er weinig dat hen bindt. Bovendien is de kern nog steeds erg ruim en heeft captain Sonck een kort lontje. Lierse moet hopen op een vliegende start.

Meest Gelezen Sport