Recept van de dag

Kippenslaatje met aardbeien

Kippenslaatje met aardbeien

Foto: *

Elke dag serveren we u een recept met producten van eigen bodem, lekker van bij ons.

Ingrediënten voor 1 persoon

1 kleine kipfilet (ong. 100 g)

120 g aardbeien

30 g sojascheuten

80 g gekookte volle rijst

peper en zout

Voor de vinaigrette

een stukje verse gember

1 koffielepel slaolie

1 koffielepel sojasaus

1 koffielepel vloeibare honing

1 theelepel balsamicoazijn

peper

Bereiding:

Snijd de kipfilet in reepjes of blokjes.

Bak ze zonder vetstof in een pan met een antiaanbaklaag onder voortdurend roeren.

Kruid ze met peper en zout en laat ze afkoelen.

Spoel de aardbeien, verwijder hun kroontje en snijd ze in plakjes.

Laat de sojascheuten een minuut zwellen in kokend water en giet ze af. Meng ze met de stukjes kip en de aardbeien.

Maak de vinaigrette: rasp een stukje gember en meng het raspsel met de andere ingrediënten.

Giet de vinaigrette over het slaatje.

Dien op met de koude rijst.

Voor meer informatie surf naar www.lekkervanbijons.be

Niet te missen