Ex-raadslid voor Open VLD en ondernemer van het jaar

Giovanni Van Cauwenberghe overleden

Giovanni Van Cauwenberghe overleden

pdv Foto: © pdv

OUDENAARDE - Ex-politicus en ondernemer Giovanni Van Cauwenberghe is in de nacht van dinsdag op woensdag in het Algemeen Ziekenhuis Oudenaarde overleden. Hij werd 65 jaar.

Giovanni Van Cauwenberghe is vooral bekend als ondernemer en ex-gemeenteraadslid. Van 1994 tot 2006 zat hij voor Open VLD in de Oudenaardse gemeenteraad. Hij ontpopte zich daar tot een man die zelden een blad voor de mond nam en er niet voor terugschrok om met zijn uitgesproken meningen de knuppel in het hoenderhok te gooien. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2006 haalde Giovanni Van Cauwenberghe 682 voorkeurstemmen, net niet genoeg om opnieuw tot gemeenteraadslid verkozen te zijn, maar wel voldoende voor een zitje in de OCMW-raad. Hij besliste toen om zijn OCMW-mandaat niet op te nemen en een stap terug te zetten.

Giovanni Van Cauwenberghe bouwde bovenal een succesrijke ondernemerscarrière uit. Hij ging aan de slag in de meubelindustrie en dat leverde hem zelfs de titel van 'Ondernemer van het Jaar' op. Nadien startte hij in de Ambachtstraat in Eine de bedrijven nv Kabels Velda en nv CC Europe op, respectievelijk gespecialiseerd in staalkabels voor de industrie en assemblage van fietskabels. Met zijn bedrijf CC Europe lukte het hem om met een bedrijf uit Taiwan samen te werken. Ondanks zijn drukke bezigheden trok hij ook de nodige tijd uit om de public relations van bouwondernemer Willy Naessens uit Elsegem te verzorgen.

stARTion

Tenslotte heeft Giovanni Van Cauwenberghe in Oudenaarde ook op cultureel vlak heel wat verdiensten. Met zijn vzw stARTion, die hij in het oude stationsgebouw installeerde, gaf hij aanstormend kunstenaarstalent de kans om de weg naar het publiek te vinden. Door zijn toedoen werd het beeld Universus van Johan Tahon op de Kleine Markt geplaatst en ook in het spraakmakende beeld 'De koningin van de Schelde' van Peter Bijls op de rotonde van de N60 in Eine had Giovanni Van Cauwenberghe een beslissende hand.

Zeven jaar geleden werd Giovanni Van Cauwenberghe door longkanker getroffen. 'Vader had de ziekte grotendeels overwonnen, maar door de zware behandelingen was zijn gezondheid wel verzwakt', zegt zoon Karel. 'Op 1 mei vierde hij met moeder nog enthousiast zijn huwelijksverjaardag. Op zijn ziekenhuisbed ontkurkte hij zelfs een fles champagne.'

De uitvaartplechtigheid vindt plaats op zaterdag 12mei om 11uur in de Sint-Walburgakerk in Oudenaarde.

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio