Belgian Lions moeten stunten tegen Europese toppers

Belgian Lions moeten stunten tegen Europese toppers

Foto: Photo News

Het EK leverde voor de Belgian Lions tegen Georgië en Bulgarije een nul op twee op. De tweede ronde halen kan alleen nog door vandaag en zondag alvast te stunten tegen Europese toppers Rusland en Slovenië. Een zo goed als onmogelijke opdracht.

De Belgian Lions likten gisteren hun wonden. Hun droom - de tweede ronde halen - ligt in theorie nog niet aan scherven. Mirakels bestaan immers in de topsport, maar drie mirakels - de Lions moeten ook hun slotwedstrijd tegen Oekraïne nog winnen - is normaal te veel gehoopt. De Lions staan met de rug tegen de muur en kijken dit weekend de Europese en wereldtop in de ogen. Rusland, de tegenstander van vandaag, is de Europese kampioen van 2007, werd zevende op het EK 2009 en het WK 2010. Zondagavond wacht Slovenië, vierde op het EK 2009 en achtste op het WK 2010.

Voor Tomas Van Den Spiegel wordt de partij tegen Rusland alvast een speciaal moment. De 33-jarige Oost-Vlaming speelde tussen 2006 en 2008 bij CSKA en ontmoet vanavond enkele ex-ploegmaats. 'Liefst vier met onder meer Khryapa en Shved die nog bij CSKA spelen. Rusland was een ongelooflijke periode in mijn loopbaan. Ik werkte er met een topcoach als Messina en leefde er in Moskou. Ik ga zeker nog eens terug naar die stad waar ik heel wat vrienden heb', aldus Van Den Spiegel. 'Wat de wedstrijd zelf betreft, Rusland is nog steeds wereldtop en podiumkandidaat op dit EK. Het team is echter uit evenwicht te brengen en als underdog hopen we te verrassen. Ik weet dat er misschien een scenario zonder overwinning voor ons in de maak is, maar ik ben scherp en wil me nog tonen op dit EK.'

Misschien kan hij dat tegen de Russen en misschien stunten de Belgian Lions zoals in 2006 in Leuven. Toen wonnen ze in de EK-kwalificatieronde met 91-80 van Rusland. De Russen werden in 2007 Europees kampioen. Tegen een herhaling van dit scenario zeggen de Lions alvast niet neen.

Meest Gelezen Sport

ENKEL VOOR ABONNEES

Uitslagen & standen