Karel De Boeck favoriet als nieuwe CEO Dexia

Karel De Boeck favoriet als nieuwe CEO Dexia

Foto: © put

BRUSSEL - Als kandidaat-opvolger van de Franse CEO Pierre Mariani bij Dexia circuleren vandaag nog twee namen: Karel De Boeck, de ex-topman van Fortis Holding, en Claude Piret, de huidige risicomanager van Dexia. Zakenbankier Dirk Van Daele is van het kandidatenlijstje geschrapt, Bart Bronselaer (voorzitter van RPI, de 'bad bank' van Fortis) is enkel kandidaat-bestuurder.

Karel De Boeck is voorlopig de grote favoriet. Hij heeft ervaring als risicobeheerder bij Fortis en ook politiek zouden zijn kaarten gunstig liggen. Maar er is nog niets beslist. Claude Piret kent het Dexia-dossier dan weer het best, luidde zelfs even intern de alarmklok, maar kon niet verhinderen dat Dexia zichzelf opblies. Critici vinden dat hij mee verantwoordelijk is voor het Dexia-drama.

De benoeming kan wel nog lang aanslepen. Mariani blijft namelijk een royale ontslagvergoeding eisen - die België niet wil betalen. Bovendien kunnen de Franse presidentsverkiezingen de kaarten dooreenschudden. Insiders vrezen dat de nieuwe CEO pas in het najaar aan de slag kan.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio