Na verlies in dubbelspel, móet vandaag twee keer gewonnen worden tegen Oostenrijk

Belgen hebben mirakel nodig in Davis Cup

Belgen hebben mirakel nodig in Davis Cup

Foto: BELGA

Geen winst voor de Belgische Daviscupteam in het dubbelspel tegen Oostenrijk. Olivier Rochus en Steve Darcis gingen na een stevige partij onderuit. Dat maakt dat België vandaag de twee singlematchen moet winnen. Anders degradeert het uit de Wereldgroep.

'Het is beter dat ik zondag niet speel', zei Xavier Malisse na het debacle van vrijdagavond. Of de Kortrijkzaan vandaag dus versus Jurgen Melzer in de Lotto Arena opent is twijfelachtig. Olivier Rochus en Steve Darcis moeten waarschijnlijk de meubelen proberen te redden.

Geen Ruben Bemelmans, maar wel Steve Darcis naast Olivier Rochus in het dubbelspel. Darcis had vrijdagavond, na een stunt tegen Melzer, België langszij gebracht. Daviscup-kapitein Johan Van Herck gaf de man in vorm vertrouwen om België naar een 2-1 voorsprong te loodsen. De opdracht was echter niet éénvoudig. Olivier Marach prijkt op de 12de plaats en Alexander Peya op de 21ste op de APT dubbelranking. Zonder complexen ging het Belgische pocket duo echter van start en na 40 minuten was de eerste set (6-4) binnen. De tweede set benutte de Belgische ploeg geen enkel breakpunt. Iets wat de Oostenrijkse ploeg bij 2-3 wel deed zodat na 1uur en 21 minuten de wedstrijd (3-6 in de tweede set) in evenwicht was. Ook in de derde set toonden het duo Rochus/Darcis veel karakter. Bij 4-4 brak echter de veer en serveerde Peya heerlijk uit: 4-6. In de vierde set probeerde de Belgische ploeg het tij te keren. De ervaring van de Oostenrijkers gaf echter de doorslag zodat België na vier sets moest afdruipen.

'We speelden niet slecht, maar hebben de kansen niet benut. Zij zijn nu favoriet, maar wij hopen als underdog vandaag alsnog te kunnen verrassen', zei Olivier Rochus.

De winnaar van dit duel komt volgend jaar uit in de Wereldgroep, de verliezer zakt naar de Europees-Afrikaanse zone.

Meest Gelezen Sport

ENKEL VOOR ABONNEES