Audi Q3 Jinlong Yufeng Concept: één draak en vier ringen

Foto: © www.vroom.be

Dat heet dan de lokale markt verleiden. 2012 is het jaar van de draak in China. Op het salon van Peking onthult Audi daarom een concept van de Q3 dat Jinlong Yufeng gedoopt werd of in het Nederlands gouden draak in de wind. Een hele mond vol.

Niets meer, niets minder

"Zonder vrees de kracht van de wind controleren", lezen we in het persbericht. Audi gaat blijkbaar heel ver mee in het thema van zijn concept. Kitesurfen stond model, getuige de twee speciale kiteboards op het dak.

Andere originele accenten zijn de leds die eveneens op het dak staan, de internetverbinding (WiFi) en de mogelijkheid om tijdens het kitesurfen een camera mee te nemen die via een router beelden naar de auto stuurt, die je dan op het internet kunt plaatsen. 

2.5 TFSI

Dit prototype neemt de motor over van de RS Concept, maar in een afgezwakte variant. De 2.5 vijfcilinder benzinemotor levert 'maar' 310 paarden en wordt gekoppeld aan een S-Tronic-automaat met dubbele koppeling en zeven versnellingen. Dat garandeert prestaties van het hoogste niveau zoals 0 tot 100 km/u in 5,5 seconden.

Audi A6 L e-tron Concept: voor groene Chinezen?

Audi A6 Allroad: avonturier

Audi S8: topsprinter van formaat

Audi RS7: mooi gebaar

Audi RS4: laatste rondjes op de Nürburgring

Audi RS5: nieuwe details

Audi A2 Concept: de eerste foto's

Audi S6 en S7: katapult met stijl

Audi A8 Hybrid: rationeel

Audi Urban Concept Spyder: prototype zonder dak

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees