Forum

Reacties

Zonnepanelen: te duur en inefficiënt

  • zondag 17 april 2011, 21h21

Lees het volledige artikel

Reacties

Meest Recent

Op 22 april 2011 omstreeks 17:37, zei Alain Hernalsteen:

Maar Freya heeft zelf zonnepanelen geplaatst ( ook een zonneboiler en een pelletkachel )en nu gaan de subsidies omlaag en de electriciteitsprijs omhoog omdat madam gewapend is voor de volgende energiecrisis en prijsstijgingen.....dat al de dommerikken die voor de socialisten gestemt hebben zich nu maar voor hun kopslagen.....

Op 19 april 2011 omstreeks 11:47, zei Stefaan Bode:

Waarom haalt men het geld niet bij electrabel er zitten miljardairs bij de aandeelhouders. Moet men ruzie stoken met buren? In Belgie is de electriciteit een van de duurste europese landen. In Duitsland liggen er veel meer panelen, toch is de electriciteit goedkoper, sommige landen betalen de meer geproduceerde electriciteit. Men noemt kernenergie goedkoper, maar wie heeft ooit uitgerekend hoeveel het bewaren en bewaken van de afval de volgende 1000 jaar zal kosten, dat moet toch enorm duur zijn. Men zegt ook dat in Belgie te weinig electriciteit geproduceerd wordt. Windmolens wil men nu, alleen waar kan men ze plaatsen?

Op 19 april 2011 omstreeks 11:22, zei Thierry Gellinck:

dat ze een prijs bepalen per paneel die boven de capaciteit gaat welke op een gewone gezinswoning kan worden geplaatst!Zo kom je bij de groot plaatsers zoals bedrijven,en hoeven gezinnen die er geplaatst hebben en de gezinnen die er wegens omstandigheden geen geplaatst hebben hier niet voor op te draaien!!!Aan Freya kan ik maar 1 ding zeggen,spijtig dat wij als burgers u niet kunnen ontslaan!!!Hou de eer,als u die al heeft,aan uzelf en stap op!!

Op 19 april 2011 omstreeks 11:09, zei Frans Van Bladel:

Ongelooflijk zulke grote fouten maken en toch nog de mensen uitbuiten voor eigen fouten schandalig, Als ze eerst eens snoeien in de wedden van zulke onbekwame ministers en politiekers en dotaties van het koningshuis en ceo's, het is ongepermiteerd dat zulke klungenaars zoveel geld krijgen, waar wij op heel ons leven (hopelijk lang)nog niet aan kunnen ruiken PROFICIAT KLUNGELAARS we zullen U gedenken in het stemhokje bij de volgende verkiezingen 't is niet voor 't geld dat ze aan de regering willen zijn zeggen ze allen, Dan is 't voor te slapen in de Kamer Dat zie ik op donderdag namiddag wel op TV PROFICIAT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Doe zo voort

Op 19 april 2011 omstreeks 04:21, zei Philippe Keirse:

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=OQ1K8C52 Electrawinds ontvangt maandelijks meer dan 10 miljoen euro aan groenestroomcertificaten. Hier is bij SP.A duidelijk belangenvermenging in het spel.

Op 18 april 2011 omstreeks 23:17, zei Simone Zeeuws:

Waar is de tijd dat de socialistische partij bekent was om haar zorg voor de minderbedeelden,ouderen,zieken,enz...... Tja Freya,hartelijk bedankt voor deze blunder !!! Ik ben gescheiden,gepensioneerd met een klein pensioen.....mijn huis is verkocht omwille van de scheiding!Nu moet ik huren,men denkt niet aan huurders,die niet kunnen isoleren,geen zonnepanelen kunnen leggen,en binnenkort letterlijk en figuurlijk in de kou staan,waar is het socialisme gebleven ???Men laat ouderen en zieken hier in de steek,bij de volgende verkiezingen laat ik de spa in de steek,zeker weten !!!!

Op 18 april 2011 omstreeks 23:13, zei Jan Evenepoel:

Ik vind dat alle ministers, senatoren ende ganse onbekwame nest maar een deel van hun wedde, ze verdienen toch goed + nog eens alle nevenactiviteiten en waarschijnlijk nog bonussen op de kop toe, moeten afgeven om die meerkost van zonnecellen-premies te bekostigen ipv van weereens de werkende man/vrouw Wij slikken verdorie toch veel hoor van die clojoooo's, in sommige landen stonden ze met zen allen al lang op straat. Arme belegen dat we zijn, knikken en betalen.........

Op 18 april 2011 omstreeks 22:46, zei Willy Coppens:

Waarom blijven we dit pikken? Iedereen moet zijn domiciliëring bij de bank herroepen en zelf zijn betalingen doen, min de prijsstijging voor Eandis. Stuur aangetekend protest tegen de prijsstijging en betaal niet. Gelukkig hebben we een regering van 'lopende zaken' dat is nog altijd beter dan een echte regering van 'mank lopende zaken'. Iedereen protesteren aub! Dit hoeven we niet te pikken van onze heren en dames politici.

Op 18 april 2011 omstreeks 22:29, zei Eric Van Reusel:

Onbekwame knoeiers. Kosten jullie dit niet op voorhand inschatten? Zo is het in België altijd. Men maakt een afspraak met de staat, en als het in hun nadeel is weigeren ze te betalen.

Op 18 april 2011 omstreeks 21:55, zei Carl Van Looveren:

Waarom worden de mensen met zonnepanelen met de vinger gewezen! Zij maken gebruik van één van de zovele subsidies die mogelijk zijn ( 100 of meer) eerst uitdelen en dan zeggen dat andere er voor moeten betalen, is dat niet altijd zo, elke subsidie zal uiteindelijk ten koste komen van de gehele bevolking. elke subsidie. Waar is de logica ?? Ik rij met de fiets naar het werk en krijg hiervoor 20 cent/km. Als meer mensen dit beginnen te doen, worden de kosten voor de overheid groter, gaat men dan ook zeggen dat men, om de kosten te drukken, de prijs van de brandstof moet verhogen omdat er te veel mensen met de fiets naar het werk rijden???

Hoogst aantal stemmen

Op 18 april 2011 omstreeks 07:21, zei Ward Coppens:

Er is maar 1 goede reactie tegen deze (politieke) miskleun: iedereen die het gezond verstand had om geen zonnepanelen te plaatsen, weigeren het supplement te betalen.

5 reacties

Op 18 april 2011 omstreeks 10:17, zei Ellen Verspeeten:

Akkoord!

Op 18 april 2011 omstreeks 12:02, zei Wim Cooremans:

De meerprijs die aangerekend wordt aan de mensen die geen panelen geplaatst hebben is deze voor aanleg en onderhoud van het bestaande netwerk. Door zelf energie te leveren bent u geen verbruiker meer en moeten de kosten herberekend worden. Minder verbruikers verhoogd de kostprijs voor het onderhoud en vernieuwen van het bestaande netwerk. Wie moet dit betalen? Maak de rekening... 1° Wat kost een windmolen? 2° Hoeveel energie brengt die op? 3° Op hoeveel tijd heeft een bedrijf deze windmolen terug verdiend als u rekent wat een gezin gemiddeld betaald voor elektriciteit? Wat kost zonnepanelen? Op hoeveel tijd mag een burger die terug verdienen? Waarom wil men nu ineens het plaatsen van zonnepanelen afraden terwijl onze buurlanden volgebouwd staan (ook met subsidies). Wat zou het voordeel zijn voor de Belgische staat als ons land volgebouwd zou zijn met zonnepanelen. Geef het juiste antwoord aan bovenstaande vragen, neem dan een besluit. Wie probeert wie te bedriegen?

1 reacties

Op 18 april 2011 omstreeks 18:29, zei Karel Schoeters:

Wat is dit weer voor een uitspraak . wie geen panelen heeft betaald voor het onderhoud van het net ? Wie wel panelen heeft gebruikt het net als buffer , want overdag hebben ze overschot en s'nachts hebben ze niets . Volgens mijn berekening moeten zij dan meer betalen .

Op 18 april 2011 omstreeks 15:52, zei Geert Tamsyn:

Dit is geen goede reactie, want niet realistisch, het enige dat je dat zal opleveren is het op termijn afsluiten van je elektriciteit. Wat je wel kan (en zou moeten) doen is je aansluiten bij de klacht van Dolor (www.dolorvzw.be)tegen Eandis en Infrax. Geen woorden maar daden!

Op 18 april 2011 omstreeks 18:24, zei Jean-Pierre Dermaut:

Hoelang moeten wij nog opdraaien voor die SP.A klungels.(samen met hun waalse vriendjes v/d PS) Hopelijk komen er vlug verkiezingen,zodat we die ganse bende nietsnutten kunnen afstraffen.

Op 18 april 2011 omstreeks 23:15, zei Jan Evenepoel:

ik wil wel, maar hoe kan je dat doen?

Op 18 april 2011 omstreeks 06:51, zei Lutgarde Van Nuffel:

dus met andere woorden WIJ BLIJVEN ER VOOR OPDRAAIEN HE FREYA? draai niet zo rond de pot en zeg het maar ronduit, bedankt sosialisten we zullen u gedenken bij de volgende verkiezingen,en wat vogt er nu? de windmolens?

2 reacties

Op 18 april 2011 omstreeks 13:39, zei r d:

volgens een verhaaltje kan je lekker vechten tegen windmolens.

Op 18 april 2011 omstreeks 20:01, zei Luk Nouwynck:

Is Den Baard toevallig niet grote baas in windmolenindustrie?

Op 18 april 2011 omstreeks 07:25, zei Tom Goovaerts:

En slim dat ze daar zijn in brussel ! Na een paar jaar hebben ze eindelijk door dat het rendement zeer laag is PROFICIAT Freya op naar de volgende blunder!!

Op 18 april 2011 omstreeks 07:45, zei Willy Meijhiu:

Mevrouw Vandenbossche, trek uw conclusie. Wie verantwoordelijk is voor dergelijke flaters na zeer veel grootspraak zou zelf moeten opdraaien voor de schade. Het is schandalig dat iedereen nu extra moet betalen voor uw fout. Zo kan ieder klein kind minister worden.

2 reacties

Op 18 april 2011 omstreeks 08:24, zei Michel Van Limbergen:

Inderdaad, maar een postje waar je zo je zakken kan vullen, dat geef je zo maar niet op.

1 reacties

Op 18 april 2011 omstreeks 10:27, zei Ronny Van de Voorde:

En dat ze steeds regeren met de SP welke toch maar een zeer kleine partij is.

1 reacties

Op 18 april 2011 omstreeks 18:15, zei Luc De Visscher:

dankzij de grote broer, die toont hoe ge uw zakken moet vullen

Op 18 april 2011 omstreeks 10:25, zei Georges Lysy:

ik deel totaal uw reactie mee. Gemakkelijk om de zwakste partij - de consument - te bestraffen. Electrabel doen betalen is een andere karwei !!

Op 18 april 2011 omstreeks 07:11, zei hilde landuyt:

Kunnen we met z'n allen geen klacht indienen bij bv. de Europese rechtbank? Bij mij weten is dit niet rechtvaardig.

3 reacties

Op 18 april 2011 omstreeks 10:25, zei Noël Busselot:

LIJKT ME ALLESZINS EEN GOED IDEE , BESTE HILDE, WANT DIT RUIKT NAAR DE ZOVEELSTE DISCRIMINATIE!!!

Op 18 april 2011 omstreeks 10:32, zei Georges Lysy:

Totaal OK met uw reactie. een schande bij een gezamenlijke klacht doe ik mee.

Op 18 april 2011 omstreeks 15:54, zei Geert Tamsyn:

De belangenvereninging Dolor (www.dolorvzw.be) dient klacht in tegen Eandis en Infrax wegens discriminatie. Je kan je daarbij aansluiten via hun website.

Op 18 april 2011 omstreeks 07:45, zei Dirk Beernaert:

Waar is de overheid eigenlijk mee bezig?? De kostprijs per kWh voor het opwekken van elektriciteit met zonnecellen bedraagt € 0,186 per kWh als de zonnepanelen een levensduur van 20 jaar hebben. Elektriciteit die geproduceerd wordt met conventionele middelen (olie, gas, steenkool, nucleaire energie) kost ongeveer 0,05 € per kWh!! Het enige, maar ook het enige waar politiekers interesse in hebben is stemgewin. Bovendien, noem één iets waar de overheid zicht mee moeit wat goed loopt????

2 reacties

Op 18 april 2011 omstreeks 09:33, zei Dirk Delaere:

Je vergeet wel de neven kosten bij de zogezegd goedkope conventionele middelen (olie, gas, steenkool, nucleaire energie). Reken die mee, en de 'zonneenergie' is niet meer zo duur. Electrable & co zijn wel meester in het verstoppen van deze kosten. Reken gewoon eens uit wat men nog gaat moeten uitgeven voor het bewaren en bewaken van de nucleaire afval, en dat voor een paar honderd jaar...

1 reacties

Op 18 april 2011 omstreeks 11:22, zei Dirk Beernaert:

Blijkbaar heeft u toegang tot betrouwbare bronnen?? Het verschil in kosten lijkt mij nogal bijzonder hoog. Zonnecellen schenkt moeder natuur ons allicht ook niet gratis!?

Op 18 april 2011 omstreeks 11:05, zei Louis Vleminckx:

Het zijn de promotoren en fabrikanten die stellen dat zonnepanelen 20 jaar meegaan. Nog zo'n flagrante millieuleugen voor de goedgelovigen.

1 reacties

Op 18 april 2011 omstreeks 19:12, zei IL T:

dus leveranciers geven 20 jaar garantie, maar weten nu al dat ze dat nooit halen? Kom zeg... Wie is hier eigenlijk simpel?

1 reacties

Op 18 april 2011 omstreeks 19:59, zei Frank De Pester:

De rooie rakkers!

Op 18 april 2011 omstreeks 08:02, zei Jef Sneyers:

Als de sossen iets in hunne kop hebben drukken ze het door en alles moet wijken. Als het achteraf tegenvald moet de gewone werkende klasse er maar voor opdraaien. Ze zijn er toch voor de kleine man of niet????

1 reacties

Op 18 april 2011 omstreeks 08:19, zei Dirk Vandemoortele:

Ze zijn er net als alle politici voor hun eigen geldbeugel,sorry ik wou je niet laten ontwaken droom rustig verder.

1 reacties

Op 18 april 2011 omstreeks 09:56, zei Chantal van Laere:

wel steeds sossen dat in de beheersraden zetelen van de energie bedrijven!

1 reacties

Op 18 april 2011 omstreeks 18:21, zei Georges Meuland:

u niet afreagenen op één partij maar u eerds goed informeren. Alle partijen zijn in iedere intercomunale vertegenwoordigd

Op 18 april 2011 omstreeks 06:41, zei frank feremans:

Het is eingelijk triestig en jammer dat verantwoordelijke mensen als zij dit niet sneller weten . Natuurlijk moet er iets gebeuren en zijn alternatieven zeker een optie , maar ik leef en werk in Kanya , ni exht een duister land en 360 dagne per jaar volop zon. op mij vraag aan een echte specialist om zonnenergie te plaatsen antwoorde die mij dat het voor prive huizen , of kleine hotels zoals het onze absoluur nog niet rendabel is om de inevestering te doen . zo moeilijk kon het toch niet geweest zijn om wat inlichtingen te krijgen alvorens geld over de balk te gooien . Populisme ? zeker , kijk eens hoe goed wij zijn voor het milieur , jammer dat het weeral op niets uitdraaid met geld dat van de gewone burger komt .

Op 18 april 2011 omstreeks 10:11, zei Roberto Rizzo:

Freya maakt 3 cruciale, fundamentele fouten in haar betoog: (1) Zonneenergie is niet goed voor het milieu, aangezien de productie van zonnecellen energieverslinderder is dan dat die cellen tijdens hun levenscyclus kunnen opbrengen aan stroom. Ook de afbraak en recyclage van die onderdelen is nog een groot vraagteken. Winst voor het milieu? Nul komma nul. (2)Haar citaat: 'Als een bedrijf zo'n lap grond heeft liggen voor groene energie, laat het daar alstublieft een windmolen op zetten.' is ook een flagrante denkfout: windmolens zijn nog veel minder renderend dan zonnepanelen owv de niet-constante energieproductie. Een backupcentrale zal altijd moeten draaien om aan piekmomenten te kunnen voldoen. Totaal inefficiënt. (3) Haar citaat: 'Het eerste wat je trouwens moet doen, is isoleren, isoleren, isoleren. Er is niets wat zo weinig kost en zoveel rendement geeft.' is een drogredenering: ga je met isolatiewol licht maken, of je fornuis en wasmachine laten draaien? Freya, je bent gebuisd!

1 reacties

Op 18 april 2011 omstreeks 10:27, zei Jef Vercammen:

Kleine opmerking , zonnepanelen hebben ook wel zonnelicht nodig om iets te produceren !En hebben allebei zware investeringen in het net tot gevolg ,omdat ze alle 2 piek en dal momenten van afgave hebben .En een windmolen heeft het voordeeltje dat de wind evt.dag en nacht KAN waaien .Nog iets , subsidie zoals U bv aanhaalde voor isolatie is iets blijvend ,en het belangrijkste , eenmaal de subsidie uitbetaald , blijft zulks geen 20 jarige ballast.En bv bedrijven kunnen ook maar 1x isolatie plaatsen , en hier geen arbeidsarme industrie mee financieren!

1 reacties

Op 19 april 2011 omstreeks 07:27, zei Hubert Goetschalckx:

Volgens mij klopt er één en 't ander toch niet. Zo is de energie nodig voor de bouw van een windmolen binnen 6 maand terugverdiend, de investering binnen 10 jaar. Natuurlijk is het zo dat alternatieve energie in eerste instantie een stuk duurder is maar bij 'goedkope' electriciteit wordt natuurlijk nooit rekening gehouden met de schade voor het milieu en of de gevolgen van een kernramp en of de ontmanteling van een kerncetrale. En vergeet niet, we hebben maar één moeder aarde.

1 reacties

Op 19 april 2011 omstreeks 14:32, zei Roberto Rizzo:

Beste Hubert, gisteren nog een reportage gezien over windmolens. Als ik hiernaar keek, en zag hoe men met gepitste billen maar blijft overeind houden dat windenergie dé toekomst is, dan voel ik aan mijn kleine teen dat dit absoluut niet het geval is. Als je ziet wat voor en gigantische kost het is om 1) zo'n molen te bouwen, 2) zo'n mastodont in zee te krijgen, en 3) de energie die nodig is om zo'n molen af te werken, dan is het wel heel duidelijk dat windenergie totaal NIET de toekomstige energiebron is. Te meer, ze is zodanig afhankelijk van onvoorspelbare natuurkrachten (de wind in dit geval), dat men nooit een constante stroomopwekking kan garanderen, nog niet met de beste wil van de wereld. Op windstille dagen zoals vandaag of in het weekend, zal er steeds een backupcentrale moeten draaien (een op kolen, gas, olie of kernenergie) om piekmomenten op te vangen. Ik raad je aan om het volgende objectieve artikel te lezen waarin met technisch onderbouwde argumenten aangeduid wordt waarom groene energie nooit het gewenste rendement noch resultaat kan boeken als dat men de mensen wil

Op 18 april 2011 omstreeks 10:32, zei Paul Dène:

De volgende stap is dat de overheid eigenaars van zonnepanelen gaat belasten als 'producent' van elektriciteit. En op stroom voor eigen gebruik moet je dan B.T.W. betalen. Ben je werkeloos en heb je zonnepanelen, dan word je door de R.V.A. geschorst omdat je 'elektriciteit maakt' en aldus een inkomen verwerft... Vive la Belgiek.

3 reacties

Op 18 april 2011 omstreeks 12:06, zei Louis Devliegher:

Awel, ik vind dit nog geen slecht idee. Ik vind dit zelfs een heel goed idee.

Op 18 april 2011 omstreeks 14:49, zei Ann Mils:

Moest het zo simpel zijn :-)) Dan moet ik de kosten en lasten die zonnepanelen ook vergen desnoods op termijn terug inbrengen in mijn belastingen. D

Op 18 april 2011 omstreeks 18:10, zei Chris Van Landuyt:

Gratis, alles gratis voor de mensen. Was dat niet het devies van Steve Stevaert? Misschien kan hij nu opdraaien voor de gevolgen van zijn aanpak?

ADHESE IMU - 2K - NIET VERWIJDEREN
ADHESE SKY - 1K - NIET VERWIJDEREN

Spelregels forum

Lees hier de spelregels van ons forum. Opgelet, wie een van deze regels overtreedt zal geweerd worden van het forum.
De debatten worden gemodereerd door de online redactie.
ADHESE NBO_PARTNERTICKER - 2K - NIET VERWIJDEREN

ADHESE IMU.INHOUSE - 2K - NIET VERWIJDEREN