Forum

Reacties

Op 4 mei uitspraak over geestelijke gezondheid van Kim De Gelder

  • donderdag 26 april 2012, 11h43

Lees het volledige artikel

Reacties

Meest Recent

Op 26 april 2012 omstreeks 23:24, zei Paul Obus:

ok noem hem dan maar ontoerekensvatbaar maar zorg er dan ook voor qat die gast tot het einde van zijn leven in een instelling verblijft en geef hem maar genoeg brood zodat hij alle dagen tegen zijn boterhammekes kan spreken....paul antw...

Op 26 april 2012 omstreeks 23:14, zei Johan Arits:

dat de advocaat haentjes zich niet schuldig voelt tegenover de slachtoffers geeft aan dat er iets mis is met die man zijn opvoeding van thuis uit.

Op 26 april 2012 omstreeks 21:36, zei Gaby Deforce:

Hoe langer het aansleept des te minder de mensen het gerecht en de advokaten-wereld vertrouwen.Advokaten en tutiquanti zijn de gieren van de sameleving .Wat een verschil met het correcte buitenland.Klein land kleine mensen.

Op 26 april 2012 omstreeks 21:33, zei Paul Mettepenningen:

De familie en de advocaat proberen nu de schuld te verleggen en de psyhiater aan te klagen die weigerde tot gedwongen opname. Wel vraag ik me af waarom ze dan niet verder gegaan zijn en bij anderen geprobeerd hebben. Nu kunnen ze wel bij meerdere phyhiaters en psyhologen aankloppen om rapporten op te maken om steeds uitstel trachten te bekomen.

Op 26 april 2012 omstreeks 20:28, zei Tomas Mannaert:

Sjaaki was toch wat kalmer op het einde!! Toen hij eigenlijk met de grond gelijk gemaakt werd, wat een pijnlijke vertoning meester Haentjes! Pfff hopelijk lig je deze nacht eens goed wakker, je maakte je beroep echt ten schande, zou je niet beter opnieuw echtscheidingen doen of verkeersovertredingen ? Je bent echt onbekwaam , je kan zelfs niet duidelijk praten, heb je echt een diploma? Breng het volgende week eens mee, ik twijfel !

Op 26 april 2012 omstreeks 18:46, zei Dirk De Wolf:

Die mens haalt alles uit de kast omdat hij weet dat hij nooit zoveel aandacht nog zal krijgen. Als ik die advokaat zie (en ik zie hem dikwojls) twijfel ik zelf of hij toerekeningsvatbaar is. Zou hij al niet wat dement zijn ?

Op 26 april 2012 omstreeks 17:43, zei Felix Schlegel:

Wat mij eens zou interesseren, is wat een internering inhoudt. Over gevangenissen wordt er veel gesproken, daar kan men zich dus nog iets bij voorstellen. Maar een internering? Waar gebeurt dat? In een psychiatrisch ziekenhuis, of in een beveiligd gebouw net zoals de gevangenis? Hoe zien de dagen eruit van geinterneerden? Enzovoort. De slachtoffers van De Gelder willen dat hij toerekeningsvatbaar verklaard wordt en zo in de gevangenis terechtkomt, ik vermoed omdat ze denken dat een internering 'minder zwaar' is. Maar is dat wel zo? Ik weet het niet. In elk geval moet De Gelder uit de maatschappij gehaald worden tot hij er weer in kan functioneren. Dat laatste is wellicht onmogelijk, dus moet zijn opsluiting levenslang zijn, daar is tenminste iedereen het over eens.

1 reacties

Op 26 april 2012 omstreeks 18:14, zei Michel Van Limbergen:

Op Cavas is er ooit een schrijnende reportage geweest over de toestanden van de geïnterneerden in de gevangenis van Merksplas.

Op 26 april 2012 omstreeks 17:38, zei Eddy Platteeuw:

Eigenaardig toch dat ze goed beseffen dat ze een moord beramen en plegen en achteraf, om gevangenis straffen te ontlopen, precies zo handelt dat ze ontoerekeningsvatbaar zijn. Steek al deze soort van criminelen in de Sahara, ver van de bewoonde wereld, en doe ze zandzakjes vullen korrel per korrel. Ze zullen zich op die manier nuttig maken en onze maatschappij niet verder verloederen. Psychologen die dit soort krapuul nog ontoerekeningsvatbaar durven verklaren zijn zelf ernstig ziek in hun bovenkamer. De Gelder heeft nu bijna alle psychiaters die België rijk is aan zich zijn voorbij passeren.

1 reacties

Op 26 april 2012 omstreeks 20:36, zei Guy Vlaeminck:

Of De Gelder toerekeningsvatbaar is of niet die man moet geweerd worden uit de maatschappij. Of dit nu een gevangenis is of een psychiatrische instelling doet et niet toe, behalve misschien voor de slachtoffers van deze man. Men vergeet echter dat reeds voor hij deze feiten pleegde de ouders vroegen om hun eigen kind op te nemen. Dus inzake toerekeningsvatbaarheid kan en mogen vragen gesteld worden wat niets afdoet aan het afschuwelijke van zijn daden.

Op 26 april 2012 omstreeks 17:14, zei Ronny Van de Voorde:

AUB stop met dat gedoe moord is moord,hoeveel moet de belastingsbetaler er nog voor opdraaien?

Op 26 april 2012 omstreeks 16:03, zei Marc Polfliet:

Hoeveel psychologen moet men dit onderzoek laten doen vooraleer er 2 van hen tot dezelfde diagnose te komen (idem Breivik). Straatje zonder einde en zotte kosten.

Hoogst aantal stemmen

Op 26 april 2012 omstreeks 11:57, zei Theo Dethal:

Hoe lang gaat deze cinema nog duren. gisteren was de advocaat nog akkoord en vandaag komt hij met wat nieuws aandraven. Hoopt hij op verjaring van de feiten misschien?

1 reacties

Op 26 april 2012 omstreeks 14:51, zei Didier De Baere:

De advocaat zou niet langer uitstel vragen. Dat wil niet zeggen dat hij geen stukken mag neerleggen, hé.

Op 26 april 2012 omstreeks 12:27, zei Eric De Winter:

Je kan zo'n daad moeilijk verklaren en wat iemand drijft om dit te doen, maw vrij logisch dat hij ontoerekeningsvatbaar wordt verklaard. Betekend dit dat hij moeten vrijkomen, etc..., natuurlijk niet, zo iemand moet levenslang worden geïnterneerd.

Op 26 april 2012 omstreeks 12:46, zei Clara Roels:

Moeten de slachtoffers weer wachten en wachten op gerechtigheid! Dat manneke moet een proces krijgen voor zijn daden.... niet gaan internetten en ping-pong spelen in de psychiatrie... en dan nog op kosten van de elk rechtgeaarde burger...... hier moet men durven te tonen dat het gerecht 'recht' is C Roels

Op 26 april 2012 omstreeks 16:03, zei Marc Polfliet:

Hoeveel psychologen moet men dit onderzoek laten doen vooraleer er 2 van hen tot dezelfde diagnose te komen (idem Breivik). Straatje zonder einde en zotte kosten.

Op 26 april 2012 omstreeks 11:56, zei Marc Moonens:

Alley hup, daar gaan we dan. Meer woorden gaan we daar niet aan vuil maken, dat potje stinkt zo meer dan genoeg.

Op 26 april 2012 omstreeks 12:39, zei Alex Desmet:

Iedereen weet toch dat psychiaters, gediplomeerde zotten, zelf niet toerekingsvatbaar zijn...

1 reacties

Op 26 april 2012 omstreeks 15:55, zei Philippe Verdyck:

Indien u zelf in therapie zou gaan, denk ik dat u misschien uw mening kan bijschaven. Indien u dat niet wenst kan de geneeskunde vrees ik niet al te veel meer voor u doen. Veel succes!

Op 26 april 2012 omstreeks 12:42, zei Luc Vereecken:

Typisch belgisch: rijke familie + moederskindje = voorkeursbehandeling! Stuur hem op naar Noorwegen: 't zal daar rapper en eerlijker verlopen!

1 reacties

Op 26 april 2012 omstreeks 14:50, zei Didier De Baere:

Mag ik u erop wijzen dat de slachtoffers in Noorwegen heel wat serener met dat soort zaken omspringen en het verslag aanvaarden als zou Breivik ontoerekeningsvatbaar (met andere woorden 'zot') zijn. Niet enkel ons gerecht kan veel leren van de Noren, onze maatschappij als dusdanig en onze mentaliteit zou dat kunnen.

Op 26 april 2012 omstreeks 17:14, zei Ronny Van de Voorde:

AUB stop met dat gedoe moord is moord,hoeveel moet de belastingsbetaler er nog voor opdraaien?

Op 26 april 2012 omstreeks 15:15, zei Gaby Deforce:

De karnaval is toch voorbij?Wanneer gaan ze met deze show stoppen of zijn er nog anderen die hun zakken moeten vullen.Vooral advokaten zijn grote profiteurs en maken jusitie ongeloofswaardig.

Op 26 april 2012 omstreeks 12:27, zei Philippe Verdyck:

Psychologen zijn geen artsen. Ze zijn enkel gespecialiseerd in koffiekletsen en daar moeten ze het ook bij houden! Enkel het oordeel van 1 of meerder psychiaters kan bepalen wat er nu gaat gebeuren.

1 reacties

Op 26 april 2012 omstreeks 12:51, zei Laetitia De Leersnijder:

Een master psychologie betreft minstens 5 jaar bezig zijn met alles wat psychologie aanbelangt. Psychiaters zijn artsen maar qua specialisatie moeten ze het met minder dan 5 jaar doen dus vooraleer u hier vanalles gaat stellen zou u u beter eerst informeren over wat beide beroepen precies inhouden en hoeveel kennis daarvoor vereist is. Deze discussie betreft een gerechtelijke discussie en toont vooral dat ons gerechtelijk systeem niet werkt zoals het hoort aangezien de discussie nu nog niet rond is. Dit betreft geen discussie omtrent bekwaamheid.Daarmee spreek ik mij niet uit over het al dan niet ontoerekeningsvatbaar zijn maar dit is iets helemaal anders dan zeggen wie wel of niet geschikt is om een beroep uit te oefenen. Misschien dat u eens informatie over beide beroepen zou kunnen raadplegen om zo een kortzichtige uitspraak te vermijden.

ADHESE IMU - 2K - NIET VERWIJDEREN
ADHESE SKY - 1K - NIET VERWIJDEREN

Spelregels forum

Lees hier de spelregels van ons forum. Opgelet, wie een van deze regels overtreedt zal geweerd worden van het forum.
De debatten worden gemodereerd door de online redactie.
ADHESE NBO_PARTNERTICKER - 2K - NIET VERWIJDEREN

ADHESE IMU.INHOUSE - 2K - NIET VERWIJDEREN