Forum

Reacties

'Belgische groei kan nog dik procent hoger'

  • zondag 06 mei 2012, 11h48

Lees het volledige artikel

Reacties

Meest Recent

Op 07 mei 2012 omstreeks 19:39, zei Tony De Back:

Mestkever Karel, samen met de hele openVLD dé grootste oorzaak van de belabberde financiële toestand van ons land door hun zakkenvullerij, voordelen voor grote vermogens, ... . Ook Decroo doet er alles aan om de burgerbevolking te doen verarmen (en dom te houden) ten voordele van grote vermogens. Hopelijk haalt deze partij de kiesdrempel niet meer. 1% stemmen is al ruim voldoende vlgns de kiezers die ze vertegenwoordigen.

Op 07 mei 2012 omstreeks 14:11, zei Peter Roijers:

Ik begin altijd te huiveren als een liberaal begint over 'de juiste maatregelen', zeker als die woorden worden uitgesproken door een open-VLD'er, zoals Karel De Gucht. De Gucht is een van die karakteristieke liberalen die nog altijd dromen van de tijd van Daens, en die tijd liefst zien terugkeren. Ik blijf herhalen, en weer word dat nu bewezen, open-VLD blijft maar de aanval inzetten op de index, en alle maatregelen die de liberalen voorstellen, zijn trouwens enkel ten voordele van de rijken en banken, en uiteraard alleen ten laste van de gewone burger, de arbeiders, de gepensioneerden. Word wakker mensen!

Op 07 mei 2012 omstreeks 13:02, zei Marc De Wolf:

In eigen land heb je zelfs concurentie tussen havens van Antwerpen en Zeebrugge : Zeebrugge krijgt niet de gevraagde ontsluiting en Antwerpen heeft de uitdieping van de schelde nodig . ALLEEN een samenwerking op continentaal en wereldniveau kan een duurzame economie opleveren . Daarvoor zullen heel wat ego's moeten inkrimpen en heel wat chauvinisme zal terzijde moeten worden geschoven .

Op 07 mei 2012 omstreeks 12:53, zei Gerry Clé:

De index is slechts een instrument om de koopkracht van loontrekkende te beschermen. Waarom adviseert De Gucht niet om de reden waarom de spil index overschreden word aan te pakken? Waarom wil De Gucht dat de 'gewone mens' armer word?

1 reacties

Op 07 mei 2012 omstreeks 16:11, zei Jules De Cuyper:

Gerry, de redenen waarom de spilindex overschreden wordt zijn vnl. : de loonlast, de energieprijzen, de belastingdruk... Als de overheid morgen de lasten op arbeid vermindert (te compenseren met zélf minder geld nutteloos over de balk te gooien) en de energiemarkt zuivert van politieke graaiers ('tussenpersonen') op allerlei niveau's en de BTW op energie vermindert (te compenseren met zélf minder geld nutteloos over de balk te gooien) en/of een paar nieuwe kerncentrales (bij)bouwt (zodat we – aan de basis al - goedkopere energie krijgen) dan komt er vanzelf meer koopkracht. Tegelijk zou de concurrentiekracht van onze bedrijven een beetje hersteld zijn en kunnen de netto-lonen (maar laat ons beginnen met de uitkeringen) omhoog. Dan komt er meer werk, meer verbruik, terug meer werk en wordt onze sociale zekerheid stilaan terug betaalbaar, kunnen we onze schulden beginnen terugbetalen, moeten we minder inresten betalen... De 'gewone mens' betaalt gemiddeld bijna 60 % belasting en dat verarmt, zeker als dat belastinggeld vergooid wordt zonder enig respect voor die 'gewone mens'... Ach,

Op 07 mei 2012 omstreeks 09:37, zei Peter Schoofs:

Karel de Klucht moet als politieker zijn mond houden over de economie. Draagt hij iets bij aan de groei? Nee integendeel hij is de onbekwaamheid zelve en kost alleen maar handenvol geld.

Op 07 mei 2012 omstreeks 00:48, zei Paul Vandekerckhove:

als ik zie hoeveel kritiek KDG te slikken krijgt,zelfs bij uiterst voorzichtige groei, wordt het tijd voor anders en beter , alleen , waar blijft dat beter plan ?

Op 06 mei 2012 omstreeks 22:19, zei Willy Philippaerts:

Het wordt tijd dat Kareltje druifjes gaat plukken en zijn zoontje nietsnut meeneemt hij gaat snel achteruit.

Op 06 mei 2012 omstreeks 21:40, zei Rita Baele:

bedoelt hij dat hij 1% gaat meer verdienen plus zijn zoontje met vlaamse parlementswedde-senaatswedde zonder een poot uitgestoken te hebben,ook zijn echtgenote als politierechter..van graaimensen gesproken

Op 06 mei 2012 omstreeks 21:05, zei Freddy Milants:

groeien, hij bedoeld zijn bankrekening zeker?

Op 06 mei 2012 omstreeks 19:16, zei Freddy Cornelis:

En dat komt uit de mond van de grootste Hypocriet die hier rondloopt.

1 reacties

Op 06 mei 2012 omstreeks 20:58, zei Jules De Cuyper:

Freddy, na Johan Vande Lanotte, Freya Vandenbosche, Wouter Beke, ... bedoel je ?

Hoogst aantal stemmen

Op 06 mei 2012 omstreeks 15:20, zei Paul Haegeman:

Onze vriend Karel vergeet weer eens dat hij zelf precies de omgekeerde politiek bepleit heeft en doorgedrukt heeft toen hij het zelf in België voor het zeggen had. Bestond de index in zijn tijd niet misschien en hoeveel initiatieven heeft hij (of de VLD) toen genomen om hem aan te passen? De liberalen zitten sinds mensenheugenis in de (meeste) regering(en) en het ambtenarenkorps is in die tijd altijd maar blijven groeien. Ofwel begint Karel seniel en vergeetachtig te worden ofwel is hij bewust te kwader trouw.

1 reacties

Op 06 mei 2012 omstreeks 21:02, zei Jules De Cuyper:

Johan Vande Lanotte speelde toen mee in het orkest van de Titanic, vergeet dat niet...

Op 06 mei 2012 omstreeks 19:16, zei Freddy Cornelis:

En dat komt uit de mond van de grootste Hypocriet die hier rondloopt.

1 reacties

Op 06 mei 2012 omstreeks 20:58, zei Jules De Cuyper:

Freddy, na Johan Vande Lanotte, Freya Vandenbosche, Wouter Beke, ... bedoel je ?

Op 06 mei 2012 omstreeks 17:23, zei Jan Declercq:

Dat ze die gast nog durven uitnodigen in de zevende dag! Ik heb alvast niet gekeken.

Op 06 mei 2012 omstreeks 18:21, zei Roland Peeters:

Wie heeft ons land de dieperik in geholpen ?Juist, dat zelfde tronie.

1 reacties

Op 06 mei 2012 omstreeks 20:55, zei Jules De Cuyper:

Johan Vande Lanotte was er toen ook al bij... Waarom die traditionele partijen blijven steunen ? Zie je niet wat ze de laatste decennia aangericht hebben ? Stem voortaan voor verandering (én Vlaams (binnenkort heeft de PS een eigen én een taaie konging, dus die kunnen wel verder zonder onze hulp)) : NV-A, VB of LDD.

Op 06 mei 2012 omstreeks 21:40, zei Rita Baele:

bedoelt hij dat hij 1% gaat meer verdienen plus zijn zoontje met vlaamse parlementswedde-senaatswedde zonder een poot uitgestoken te hebben,ook zijn echtgenote als politierechter..van graaimensen gesproken

Op 06 mei 2012 omstreeks 21:05, zei Freddy Milants:

groeien, hij bedoeld zijn bankrekening zeker?

Op 06 mei 2012 omstreeks 18:39, zei Marc Goemaere:

en probeert die nu op deze manier zijn veren glad te strijken,nu kent hij plots de oplossing na al die jaren gesukkel met zijn team.

Op 06 mei 2012 omstreeks 18:13, zei Peter Alberts:

De profeet van Berlare heeft het weer eens gezegd ! Hij zou wel ' willen ' , maar ' kunnen ' ? Afwachten tot na de verkiezingen of de burgers er ook zo over denken , nu het zwaard van DEXIA ons boven het hoofd hangt te zweven - vervaarlijk aan het wiebelen ........kijk omhoog , karel kijk omhoog ....

Op 06 mei 2012 omstreeks 17:34, zei Georges Charles:

Dat de economie 'groeit' is enkel te wijten aan de geld-injecties van de Europese Centrale Bank. 500 miljard eind 2011 en even later nog eens bijna 1.000 miljard EURO. Dit om de banken te redden van het faillissement, door hun balansen wat op te krikken met geleend geld. Dat geld moet dus uiteindelijk wel voor een deel zijn weg vinden naar de economie. Die zal daarom in 2012 wel nog wat 'groeien', maar niet in die mate als men zou mogen verwachten na een dergelijke geldinjectie. Het gaat hier ook eerder om prijsinflatie dan om groei. Het blijft een monetaire krediet-economie, en die leidt altijd op termijn tot een sterke muntonwaarding, waardoor de bevolking het grootste deel van haar vermogen verliest. De laatste decennia zijn de westerse economiën opgepept door ongebreidelde geldcreatie, en daar komt ooit eens eens een einde aan.

1 reacties

Op 07 mei 2012 omstreeks 15:11, zei Richard Ball:

Op zich is er niets mis met geldcreatie, op voorwaarde dat het wordt geïnvesteerd in de reële economie en niet als een blanco cheque aan de banken wordt gegeven. Als we die 1.000 miljard hadden geïnvesteerd in jobcreatie, industrie en onderwijs dan was er van geen Eurocrisis sprake geweest. Maar neen, de politci vonden het nuttiger om dit geld aan de banken te geven die het geld gebruikten om hun balansen op te kuisen, speculatieve bubbels te creëren (waar denkt u dat de stijgende grondstofprijzen vandaan komen?) of om tegen woekerinteresten terug uit te lenen aan de staten. In de tussentijd slaat de ECB zich trots op de borst dat ze de inflatie onder controle hebben maar reppen met geen woord over de Europese massawerkloosheid en de stijgende energie en grondstofprijzen die gemakkelijkheidshalve uit de inflatiestatistieken worden gehaald.

Op 06 mei 2012 omstreeks 22:19, zei Willy Philippaerts:

Het wordt tijd dat Kareltje druifjes gaat plukken en zijn zoontje nietsnut meeneemt hij gaat snel achteruit.

ADHESE IMU - 2K - NIET VERWIJDEREN
ADHESE SKY - 1K - NIET VERWIJDEREN

Spelregels forum

Lees hier de spelregels van ons forum. Opgelet, wie een van deze regels overtreedt zal geweerd worden van het forum.
De debatten worden gemodereerd door de online redactie.
ADHESE NBO_PARTNERTICKER - 2K - NIET VERWIJDEREN

ADHESE IMU.INHOUSE - 2K - NIET VERWIJDEREN