Forum

Reacties

Regering voert extra bankentaks in

  • donderdag 24 mei 2012, 19h05

Lees het volledige artikel

Reacties

Meest Recent

Op 29 mei 2012 omstreeks 16:10, zei Gilbert Mahieu:

nu begrijp ik waarom Deutsche Bank Belgie een filiaal werd van het Duitse hoofdkantoor. Maar daar heeft de regering dus ook iets op gevonden ! Degenen die weinig krediet verstrekken betalen dus meer. Een spaarbank loopt toch geen risisco met onbetaalde aflossingen. En tot slot: de echte reden is dat Dexia gefinancierd moet blijven. Ze vroegen immers wéér garanties van de overheid.

Op 29 mei 2012 omstreeks 14:52, zei Willy Van Craen:

Langs alle zijden worden we gepluimt als een kip. Zelks wanneer er nog EEN pluim op onze kont staat trekt men die er nog uit of men moet verhuizen. De spaarboekjes steekt de ogen uit van de politiekers die dit ook graag zouden afnemen maar dan vroeger dan bij uw dood (successierechten)

Op 29 mei 2012 omstreeks 14:15, zei Jean-Marie Geraerts:

ik ga al m'n geld bij de lotto inzetten want daar heb ik waarschjnlijk minder kans om alles kwijt te geraken.

Op 29 mei 2012 omstreeks 13:30, zei Nick Vissers:

Allemaal ons loon in de hand laten uitbetalen , enkel cash werken niet meer met het kaartje. Dan kan er veel meer in het zwart gebeuren en hebben die paljassen uit Brussel weer werk werk om iets nieuws te verzinnen. En om te sparen best gewoon goud of platina aankopen en onder uwe matras leggen.

Op 29 mei 2012 omstreeks 13:17, zei Frank Spiessens:

Van zodra wij thuis komen halen wij alles van de spaarboekjes.

Op 25 mei 2012 omstreeks 11:57, zei Dirk Van Calster:

Onze 'regering' weet werkelijk niet meer van welk hout pijlen te maken!

Op 25 mei 2012 omstreeks 11:10, zei André Bouvery:

Ja het zal er niet op verbeteren de werkman is altihd het grootste slachtoffer het beste is uw spaarcenten bij de bank weghalen . en in onroerend goed steken

Op 25 mei 2012 omstreeks 11:08, zei Marc Moonens:

Iedere maand je geld opbrassen, leven als God in Frankrijk, pfff, voor de tijd dat we hier rond dwalen. Goed eten en ne goeien Duvel, meer moet dat niet zijn.

Op 25 mei 2012 omstreeks 10:38, zei Frank Bombeeck:

Ik ben het kotsbeu om mijn zuurverdiende spaarcentjes aan die gangsters van een regering te geven,ga wat huren bij de Gucht pracht van een buitenverblijf hij tevreden en ik weet waar mijn geld naar toe is.

1 reacties

Op 25 mei 2012 omstreeks 12:02, zei André De Bal:

GROOT GELIJK!

Op 25 mei 2012 omstreeks 09:55, zei Roland Peeters:

Geld verbranden mogen alleen de socialisten,geld afpakken en versmossen mogen alle partijen.

1 reacties

Op 25 mei 2012 omstreeks 13:15, zei Gerry Clé:

VDB heeft nooit geld verbrand. Toen hij voorzitter werd en hij vond geld van vroegere steekpenningen in de partijkas wou hij dat weg. Hij zij later tegen de pers dat hij dat geld zo graag kwijt was dat hij het WILDE verbranden.

Hoogst aantal stemmen

Op 24 mei 2012 omstreeks 19:37, zei Nancy Jansen:

inderdaad, zal doorgerekend worden aan de klanten, nog maar eens een bewijs dat je in Belgie beter niks bezit en je beter laat onderhouden door de staat (medeburgers).Al wie in dit land financieel voor zichzelf kan zorgen wordt elke dag meer en meer afgestraft!

2 reacties

Op 25 mei 2012 omstreeks 09:38, zei Robin Le Roy:

Kleine correctie: Wie in dit land 'probeert' voor zichzelf te zorgen! We hebben het hier niet over die 1% superrijken ;-)

Op 25 mei 2012 omstreeks 12:47, zei Gerry Clé:

De regering moet 14miljard besparen. Als ze dat via personenbelastingen doet is het (uiteraard)niet goed. Als ze een (kleine) bijdrage aan de banken vragen is het weer niet goed.

1 reacties

Op 25 mei 2012 omstreeks 13:52, zei Nancy Jansen:

Ter uwer informatie, Gerry, besparen is niet gelijk aan belastingen heffen. En bijdrage die de bank zal moeten betalen wordt doorgerekend aan de klant ( dus onrechtstreekse belasting).

Op 24 mei 2012 omstreeks 20:46, zei Hans Engelen:

Altijd taksen invoeren op instellingen waarvan ze weten dat dit wordt doorgerekend naar de burger!Het ware gelaat van deze Franstalige PS regering met 'Vlaamse' slippendragers wordt met de dag duidelijker!

1 reacties

Op 25 mei 2012 omstreeks 08:46, zei Gerry Clé:

Als dat zo is dan zijn wel de banken in fout. Maar het staat ons vrij een bank te kiezen dus kiezen we een die dat niet doorrekent. Banken zijn er voor hun klanten en niet voor hun aandeelhouders.

Op 24 mei 2012 omstreeks 20:55, zei Tony Staes:

De regering zal de brave burger nog maar eens melken, alleen ze hebben niet de moed er voor uit te komen en vertalen het dus als zou het om een bankentaks gaan Denken ze daar in Brussel nu werkelijk dat we hun leugens niet door hebben.

Op 24 mei 2012 omstreeks 19:18, zei Paul Smith:

geen probleem, wordt gewoon doorgerekend aan de klanten.

1 reacties

Op 24 mei 2012 omstreeks 22:16, zei Dirk Mangels:

En wie gaat het gelag weer mogen betalen? Inderdaad, de spaarder. Socialisten zijn alleen maar goed voor het verdelen van 1) een ander 2) van geld dat ze niet hebben (cfr. 'investeringspolitiek' van Hollande/Di Rupo met een platte portemonnee. Klaplopers!

Op 24 mei 2012 omstreeks 19:41, zei jan van de vijver:

Dit geeft helemaal het verkeerde signaal. De banken die zich financieren met behulp han het spaargeld van mensen (een veilige bron van inkomsten) worden hier belast, terwijl het net de banken zijn die hun inkomsten haalden uit risicovolle beleggingen, boekhoudkundige kunstgrepen zoals: effectisering van (slechte) leningen, speciale vehikels oprichten om te kunnen profiteren van de notionele belastingaftrek,... alweer eens buiten schot blijven. Terwijl het net DIE banken zijn die aan de basis liggen van de bankencrisis, en NIET de spaarbanken! Maar inderdaad, de schatkist zal er wel bij varen, en het wordt gewoon doorgerekend naar de klant. De middenklasse, die voor de zoveelste keer de rekening mag betalen.

Op 24 mei 2012 omstreeks 19:55, zei Luc Polfliet:

België juicht: banken moeten belast worden. Maar België vergeet een detail. Het slaagt er niet in zijn belastingen correct te innen, de banken moeten bijspringen: verdachte geldbewegingen melden maar vooral de roerende voorheffing van Di Rupo, die nog steeds niet duidelijk is, wel correct toepassen. Waarom moeten de banken daarvoor niet moeten vergoed worden? Indien ze een gelijkaardige vergoeding zouden krijgen voor het innen van belastingen als de vakbonden krijgen voor het uitbetalen van werkloosheidssteun, dan zouden de banken zeker niet morren.

Op 24 mei 2012 omstreeks 20:41, zei Willy Philippaerts:

Wie zou daar voor moeten opdraaien?

1 reacties

Op 24 mei 2012 omstreeks 22:03, zei Willy D'hooge:

De brave burger inderdaad het grootste slachtoffer worden,en de grootste banken zijn de winnaars,leve onze regeringen die dit alles goedkeuren. Weg met alle ..... regeringen.

Op 25 mei 2012 omstreeks 00:26, zei Noel Nuyttens:

Wordt doorgerekend aan deklanten, de gewone werkman met een beetje spaarcentjes, de rijken worden voor de zoveelste maal gespaard want die hebben geen gewoon spaarboekje.

1 reacties

Op 25 mei 2012 omstreeks 07:48, zei Filip Allaert:

Zo is het en het zal er met de tijd niet beter op worden... Is ook al altijd zo geweest...

Op 25 mei 2012 omstreeks 00:36, zei Frank Schelfaut:

Onze politici zijn een bende klinkklare schurken, zonder enige uitzondering - veel te veel in aantal en stuk voor stuk onbekwaam en/of onwillig om de reële problemen op te lossen. Het enige waar zij in uitmunten is het creëren van een afgunstmaatschappij als bliksemafleider voor heffingen en belastingen op de kap van zij die werken of die door te werken een spaarreserve hebben opgebouwd.

Op 24 mei 2012 omstreeks 23:31, zei Lieselotte Van de Vijver:

Wie kan zich de woorden van de VLD noch herrineren voor de verkiezingen? Iets met 'het zal zonder ons zijn',... Hoe de VLD de burger bedrogen heeft is gewoon schandalig!

ADHESE IMU - 2K - NIET VERWIJDEREN
ADHESE SKY - 1K - NIET VERWIJDEREN

Spelregels forum

Lees hier de spelregels van ons forum. Opgelet, wie een van deze regels overtreedt zal geweerd worden van het forum.
De debatten worden gemodereerd door de online redactie.
ADHESE NBO_PARTNERTICKER - 2K - NIET VERWIJDEREN

ADHESE IMU.INHOUSE - 2K - NIET VERWIJDEREN