Forum

Reacties

  • woensdag 30 mei 2012, 21h29

Reacties

Meest Recent

Op 31 mei 2012 omstreeks 18:02, zei Robert Heynderickx:

T'is straf, steeds die Amerikanen met zoveel meer innovatie en creativiteit. Onze univrrsiteiten leveren vooral veel mooipraters, poly-en socs op en politici.

Op 31 mei 2012 omstreeks 17:42, zei Resat Balkan:

ik heb nooit begrepen wat geld te maken heeft met uitvindingen.....het is toch gewoon een inzicht dat men krijgt, plots of na veel nadenken. Als men alle geld van de wereld zou geven, dan nog zal het niet helpen om dat idee of inzicht te laten verschijnen. Men zet op alles een prijs maar lijkt te vergeten dat in se het gewoon een ruilmiddel is en nog door de mens zelf uitgevonden ook....BRAVO Jack, moge de inzichten blijven komen...

Op 31 mei 2012 omstreeks 14:56, zei André Van Cauwenberge:

als dit waar is, en het heeft er alle schijn van, dan is de tijd rijp dat alle universiteiten samenspannen om een vervolg te breien aan deze ontdekking. Mijn inlassing is ook een tip aan alle regeringen om een helpende hand toe te steken. Vooruit met de geit !!!!!!!

Op 31 mei 2012 omstreeks 10:50, zei Myriam Van Loon:

een opsporingstest die tien jaar ontwikkeling vergt? Hoeveel luxueuse artsencongressen moeten er aan voorafgaan om hen ervan te overtuigen dat het een extra hulpmiddel voor juiste en snelle diagnose is, niet eens medicatie met mogelijke bijwerkingen... onze dochter kreeg 2X foute diagnose van haar gynaecoloog en 3de keer was het 'uitgzaaid'... 1ste juiste diagnose had haar gered.

1 reacties

Op 31 mei 2012 omstreeks 18:19, zei Anne De Waele:

U schiet op de verkeerde. De grootste vertraging bij het lanceren van een test of medicijn wordt veroorzaakt door de FDA die zijn zegen moet geven.

Op 31 mei 2012 omstreeks 10:39, zei Bart Doom:

Geen enkel farmaceutisch bedrijf zal geïnteresseerd zijn wegens te goedkoop!

Op 31 mei 2012 omstreeks 09:35, zei Lieve Pepermans:

Tof dat dit nog kan in een tijd waar zo spilziek met talent wordt omgesprongen. Voor wie zal de test toegankelijk blijken? Ook voor niet zorgverzekerden in de VS? En wat daarna?

Op 31 mei 2012 omstreeks 09:02, zei Lieve Vandamme:

En dit zonder al die miljoenen die voor kankeronderzoek opgehaald zijn!!!! Zoals ik reeds meldde, vermoed ik dat er meer middelen zijn om kanker te genezen, maar dat ze opzettelijk tegengehouden worden. Genezen van kanker zou een veel te grote impact hebben op gans de economie, denk maar aan de produktie van medicatie, werkgelegenheid in deze sector... en dàt terwijl een vijftienjarige jongen met eenvoudige middelen een agressieve kanker kan opsporen. Zelf ex-kankerpatiente heeft het me nogmaals aan het denken gezet, waar en door wie al die opgehaalde centen ge-of verbruikt worden????

2 reacties

Op 31 mei 2012 omstreeks 11:01, zei Kors van Es:

mijn vrouw werkte 40 jaar geleden bij een directeur van een farmaceutisch bedrijf en toen al vertelde de man in het geheim dat vanwege ongezonde economie bepaalde procedures gestopt of vertraagd worden. Wat een rare mensen, zij lijken steeds meer op enge beesten en beesten steeds meer op mensen. Nog zo'n enge gedachte. De wereld is sinds zijn bestaan 27 km in diameter gekrompen en zal met het huidige consumptiegedrag worden vertienvoudigd. Wat zal gebeuren als de wereld daardoor nog lichter wordt en de aantrekkingskracht van de zon de afstand van 150 miljoen km zou verkleinen. De oplossing is simpel, maar zouden (geleerde) mensen hier naar willen luisteren of toch maar liever aan zich zelf dan het nageslacht denken.

1 reacties

Op 31 mei 2012 omstreeks 13:18, zei Peter Notebaert:

'De wereld is sinds zijn bestaan 27 km in diameter gekrompen en zal met het huidige consumptiegedrag worden vertienvoudigd. Wat zal gebeuren als de wereld daardoor nog lichter wordt en de aantrekkingskracht van de zon de afstand van 150 miljoen km zou verkleinen' Buiten dat dit niets met het artikel te maken heeft klopt dit totaal niet. Ik betwist niet dat de aarde zou zijn gekrompen, wat ik helemaal niet weet, maar dat heeft niets te maken met de massa en dus de aantrekkingskracht van de zon. Als je een blik samendrukt wordt het toch ook niet lichter? En wat betreft consumptie en daardoor lichter worden, dat klopt ook al niet want massa gaat niet verloren. Iets verbranden of omzetten leidt niet tot gewichtverlies, toch niet op het niveau waar wij leven op aarde. Alleen een kernenergie reactie zet massa om in energie. Dus dat de aarde lichter wordt door onze bezigheden klopt niet. Buiten misschien dat wat we naar de ruimte sturen, maar dat is verwaarloosbaar, en het meeste komt dan zelfs nog terug te vallen op aarde ook...

Op 31 mei 2012 omstreeks 12:25, zei Paul De Cock:

Ik heb ooit eens een interview gezien op de B.B.C. met een professor die onderzoek deed naar een ziekte die niet in de populariteits-lijst stond. Gevolg hij kon geen fondsen krijgen voor zijn onderzoek. Een collega vorser die kanker onderzoek deed had een veel te groot budget en wou hem helpen maar mocht niet van de privé-organisatie die het geld alleen voor kankeronderzoek had ingezameld. Het mocht uitsluitend daarvoor gebruikt worden. Om te voorkomen het volgende jaar geen overschot te hebben en zo een lager budget van de universiteit te krijgen (privéverzamelingen zijn onbetrouwbaar men is niet zeker van het resultaat van een inzameling) zag hij zich verplicht alles erdoor te draaien en te verspillen aan de meest onnozele dingen. Daar gaat al dat geld naartoe.

Op 31 mei 2012 omstreeks 09:01, zei Paul Vandekerckhove:

een grote verbetering aanbrengen is nog iets anders dan een nieuwe uitvinding doen . zo is edison ,geen hoofdletter,want hij vermoordde ooit een olifant door elektrocutie ,gewoon voor de show,bekend als uitvinder van de grammofoon ,wat ook een verbetering is van de fonograaf .niettemin een nobelprijs voor geneeskunde waard ,die test van Jack Ankandra .

Op 31 mei 2012 omstreeks 08:59, zei Lieselotte Van de Vijver:

Bij ons lijkt zo iets niet mogelijk,...waarschijnlijk omdat onze knappe koppen nog steeds Frans, Godsdienst en andere onnozele vakken moeten leren.

2 reacties

Op 31 mei 2012 omstreeks 09:34, zei Markus Van Dromme:

Frans, Godsdienst: onnozele vakken? Kom nou! Een taal leren is nooit onnozel, al is het maar om de verstandelijke ontwikkeling die er mee gepaard gaat. Men kan discussiëren of in Vlaanderen Frans door elke scholier moet geleerd worden, maar dat is een ander probleem. En godsdienst? Waarschijnlijk bent u een ongelovige die leeft zoals de dieren, voor de meeste mensen op aarde is echter godsdienst en het godsbeeld dat er in aangereikt wordt een belangrijk gegeven in hun levend dat hun doen in hoge mate mee bepaald. Een leerling dus de grondslagen van zijn Godsdienst bij brengen is dus geen overbodige luxe, laat staan onnozel.

2 reacties

Op 31 mei 2012 omstreeks 12:25, zei Stijn De Cat:

Godsdienst door zijn strot rammen, zoals die verhalen en parabels waar dan vragen worden gesteld over de specifieke inhoud van de parabel, dat is onozel. de parabels zijn goed om de waarden bij te brengen bij jonge kinderen, maar eens in het middelbaar is kan een groepsgesprek over bepaalde onderwerpen veel interessanter en nuttiger zijn dan de inhoud van een boek dat ooit lang geleden geschreven is. Ikzelf ben een fervente aanhanger van de wetenschap. Ik geloof wat men mij kan bewijzen. ik heb echter wel voldoende waarden meegekregen zonder al die data en verhaaltjes van buiten te leren.

Op 31 mei 2012 omstreeks 13:07, zei Paul De Cock:

Godsdienst is inderdaad maar een bijkomstig vak. Het moet ook eens gedaan zijn met die arrogantie waarmee zogenaamde gelovigen zich superieur voelen tegenover andere mensen. Gelovigen zijn even corrupt en gedragen zich even crimineel als alle anderen en zijn bovendien nog schijnheilig ook. Geloof heeft evenveel goed gedaan als slecht dus is het niet beter. Maar wie de waarheid niet wil zien zal dit altijd ontkennen.

Op 31 mei 2012 omstreeks 18:25, zei Anne De Waele:

Er werken in de VS niet weinig Belgische wetenschappers, grootgebracht met de klassieke onderwijsmenu van Frans, godsdienst etc. Denk maar aan bvb. Christian De Duve, nobelprijswinaar. Het probleem zit eerder in de financiën.

Op 31 mei 2012 omstreeks 08:49, zei Roger Souvage:

ondertussen nog 10 jaar wachtten tot beslist zal zijn welke pharmaceutische multinational er zijn voordeel kan uithalen, zoals het in het artikel beschreven is lijkt het een zeer simpele test om vroegtijdig kanker op te sporen , waarom het dan nog 10 jaar laten aanslepen?

Hoogst aantal stemmen

Op 31 mei 2012 omstreeks 08:14, zei Bert Van Bomen:

Naar mijn gevoel (en gezien een 15-jarige een dergelijk succes kan boeken op korte tijd) doet de geneesmiddelenindustrie bewust haar uiterste best niet om kanker snel opspoorbaar te maken / te kunnen genezen omdat ze er nu veel aan verdienen én bakken geld krijgen voor kankeronderzoek. Aangezien alles tegenwoordig om geld draait, waarom zou dit de uitzondering zijn ?

1 reacties

Op 31 mei 2012 omstreeks 09:11, zei Guido Santens:

Dat is inderdaad geen uitzondering. En je leest het hier ook al... 10 jaar gaan ze er over doen om die test op de markt te krijgen... 10 jaar! Die jongen heeft het ding in elkaar gezet in een paar maanden? 1 jongen van 15 een paar maanden... een hele industrie... 10 jaar. Goed hé?

Op 31 mei 2012 omstreeks 09:02, zei Lieve Vandamme:

En dit zonder al die miljoenen die voor kankeronderzoek opgehaald zijn!!!! Zoals ik reeds meldde, vermoed ik dat er meer middelen zijn om kanker te genezen, maar dat ze opzettelijk tegengehouden worden. Genezen van kanker zou een veel te grote impact hebben op gans de economie, denk maar aan de produktie van medicatie, werkgelegenheid in deze sector... en dàt terwijl een vijftienjarige jongen met eenvoudige middelen een agressieve kanker kan opsporen. Zelf ex-kankerpatiente heeft het me nogmaals aan het denken gezet, waar en door wie al die opgehaalde centen ge-of verbruikt worden????

2 reacties

Op 31 mei 2012 omstreeks 11:01, zei Kors van Es:

mijn vrouw werkte 40 jaar geleden bij een directeur van een farmaceutisch bedrijf en toen al vertelde de man in het geheim dat vanwege ongezonde economie bepaalde procedures gestopt of vertraagd worden. Wat een rare mensen, zij lijken steeds meer op enge beesten en beesten steeds meer op mensen. Nog zo'n enge gedachte. De wereld is sinds zijn bestaan 27 km in diameter gekrompen en zal met het huidige consumptiegedrag worden vertienvoudigd. Wat zal gebeuren als de wereld daardoor nog lichter wordt en de aantrekkingskracht van de zon de afstand van 150 miljoen km zou verkleinen. De oplossing is simpel, maar zouden (geleerde) mensen hier naar willen luisteren of toch maar liever aan zich zelf dan het nageslacht denken.

1 reacties

Op 31 mei 2012 omstreeks 13:18, zei Peter Notebaert:

'De wereld is sinds zijn bestaan 27 km in diameter gekrompen en zal met het huidige consumptiegedrag worden vertienvoudigd. Wat zal gebeuren als de wereld daardoor nog lichter wordt en de aantrekkingskracht van de zon de afstand van 150 miljoen km zou verkleinen' Buiten dat dit niets met het artikel te maken heeft klopt dit totaal niet. Ik betwist niet dat de aarde zou zijn gekrompen, wat ik helemaal niet weet, maar dat heeft niets te maken met de massa en dus de aantrekkingskracht van de zon. Als je een blik samendrukt wordt het toch ook niet lichter? En wat betreft consumptie en daardoor lichter worden, dat klopt ook al niet want massa gaat niet verloren. Iets verbranden of omzetten leidt niet tot gewichtverlies, toch niet op het niveau waar wij leven op aarde. Alleen een kernenergie reactie zet massa om in energie. Dus dat de aarde lichter wordt door onze bezigheden klopt niet. Buiten misschien dat wat we naar de ruimte sturen, maar dat is verwaarloosbaar, en het meeste komt dan zelfs nog terug te vallen op aarde ook...

Op 31 mei 2012 omstreeks 12:25, zei Paul De Cock:

Ik heb ooit eens een interview gezien op de B.B.C. met een professor die onderzoek deed naar een ziekte die niet in de populariteits-lijst stond. Gevolg hij kon geen fondsen krijgen voor zijn onderzoek. Een collega vorser die kanker onderzoek deed had een veel te groot budget en wou hem helpen maar mocht niet van de privé-organisatie die het geld alleen voor kankeronderzoek had ingezameld. Het mocht uitsluitend daarvoor gebruikt worden. Om te voorkomen het volgende jaar geen overschot te hebben en zo een lager budget van de universiteit te krijgen (privéverzamelingen zijn onbetrouwbaar men is niet zeker van het resultaat van een inzameling) zag hij zich verplicht alles erdoor te draaien en te verspillen aan de meest onnozele dingen. Daar gaat al dat geld naartoe.

Op 31 mei 2012 omstreeks 08:49, zei Roger Souvage:

ondertussen nog 10 jaar wachtten tot beslist zal zijn welke pharmaceutische multinational er zijn voordeel kan uithalen, zoals het in het artikel beschreven is lijkt het een zeer simpele test om vroegtijdig kanker op te sporen , waarom het dan nog 10 jaar laten aanslepen?

Op 31 mei 2012 omstreeks 08:29, zei Jeroen Eeman:

Slechts 60.000 euro? Daar zijn minstens twee nullen tekort, al is zijn uitvinding nooit in geld uit te drukken, alleen al omdat het zoveel mensenlevens kan redden... Wie gaat er met het grote geld lopen? Weer een mens bedrogen...

Op 31 mei 2012 omstreeks 08:59, zei Lieselotte Van de Vijver:

Bij ons lijkt zo iets niet mogelijk,...waarschijnlijk omdat onze knappe koppen nog steeds Frans, Godsdienst en andere onnozele vakken moeten leren.

2 reacties

Op 31 mei 2012 omstreeks 09:34, zei Markus Van Dromme:

Frans, Godsdienst: onnozele vakken? Kom nou! Een taal leren is nooit onnozel, al is het maar om de verstandelijke ontwikkeling die er mee gepaard gaat. Men kan discussiëren of in Vlaanderen Frans door elke scholier moet geleerd worden, maar dat is een ander probleem. En godsdienst? Waarschijnlijk bent u een ongelovige die leeft zoals de dieren, voor de meeste mensen op aarde is echter godsdienst en het godsbeeld dat er in aangereikt wordt een belangrijk gegeven in hun levend dat hun doen in hoge mate mee bepaald. Een leerling dus de grondslagen van zijn Godsdienst bij brengen is dus geen overbodige luxe, laat staan onnozel.

2 reacties

Op 31 mei 2012 omstreeks 12:25, zei Stijn De Cat:

Godsdienst door zijn strot rammen, zoals die verhalen en parabels waar dan vragen worden gesteld over de specifieke inhoud van de parabel, dat is onozel. de parabels zijn goed om de waarden bij te brengen bij jonge kinderen, maar eens in het middelbaar is kan een groepsgesprek over bepaalde onderwerpen veel interessanter en nuttiger zijn dan de inhoud van een boek dat ooit lang geleden geschreven is. Ikzelf ben een fervente aanhanger van de wetenschap. Ik geloof wat men mij kan bewijzen. ik heb echter wel voldoende waarden meegekregen zonder al die data en verhaaltjes van buiten te leren.

Op 31 mei 2012 omstreeks 13:07, zei Paul De Cock:

Godsdienst is inderdaad maar een bijkomstig vak. Het moet ook eens gedaan zijn met die arrogantie waarmee zogenaamde gelovigen zich superieur voelen tegenover andere mensen. Gelovigen zijn even corrupt en gedragen zich even crimineel als alle anderen en zijn bovendien nog schijnheilig ook. Geloof heeft evenveel goed gedaan als slecht dus is het niet beter. Maar wie de waarheid niet wil zien zal dit altijd ontkennen.

Op 31 mei 2012 omstreeks 18:25, zei Anne De Waele:

Er werken in de VS niet weinig Belgische wetenschappers, grootgebracht met de klassieke onderwijsmenu van Frans, godsdienst etc. Denk maar aan bvb. Christian De Duve, nobelprijswinaar. Het probleem zit eerder in de financiën.

Op 31 mei 2012 omstreeks 10:39, zei Bart Doom:

Geen enkel farmaceutisch bedrijf zal geïnteresseerd zijn wegens te goedkoop!

Op 31 mei 2012 omstreeks 06:14, zei luc WAEN:

Kleine correctie..de gloeilamp van de telegrafie en de gloeilamp is niet Thomas Edison,maar Nicolaj Tessla.

1 reacties

Op 31 mei 2012 omstreeks 11:12, zei Marc De Ridder:

Wat schrijft u hier allemaal: 'de gloeilamp van de telegrafie'? De gloeilamp is wel degelijk uitgevonden door Edison. Tesla, met 1 s, ontwikkelde als eerste de gasontladingslamp.

1 reacties

Op 31 mei 2012 omstreeks 15:16, zei luc WAEN:

feit : de gloeilamp en de telegrafie zijn wel degelijk uitvindingen van Nicolaj Tesla...kijk het maar na.

Op 31 mei 2012 omstreeks 10:50, zei Myriam Van Loon:

een opsporingstest die tien jaar ontwikkeling vergt? Hoeveel luxueuse artsencongressen moeten er aan voorafgaan om hen ervan te overtuigen dat het een extra hulpmiddel voor juiste en snelle diagnose is, niet eens medicatie met mogelijke bijwerkingen... onze dochter kreeg 2X foute diagnose van haar gynaecoloog en 3de keer was het 'uitgzaaid'... 1ste juiste diagnose had haar gered.

1 reacties

Op 31 mei 2012 omstreeks 18:19, zei Anne De Waele:

U schiet op de verkeerde. De grootste vertraging bij het lanceren van een test of medicijn wordt veroorzaakt door de FDA die zijn zegen moet geven.

Op 31 mei 2012 omstreeks 07:55, zei Frieda Vande Wynckel:

Dat is eens goed nieuws, kanker is een smerige ziekte

Op 31 mei 2012 omstreeks 09:35, zei Lieve Pepermans:

Tof dat dit nog kan in een tijd waar zo spilziek met talent wordt omgesprongen. Voor wie zal de test toegankelijk blijken? Ook voor niet zorgverzekerden in de VS? En wat daarna?

ADHESE IMU - 2K - NIET VERWIJDEREN
ADHESE SKY - 1K - NIET VERWIJDEREN

Spelregels forum

Lees hier de spelregels van ons forum. Opgelet, wie een van deze regels overtreedt zal geweerd worden van het forum.
De debatten worden gemodereerd door de online redactie.
ADHESE NBO_PARTNERTICKER - 2K - NIET VERWIJDEREN

ADHESE IMU.INHOUSE - 2K - NIET VERWIJDEREN